Vågtång och locktänger

Har du inte självlockigt hår betyder det förstås inte att du inte kan få ett vackert lockigt eller vågigt hår. Det finns massor av stylingprodukter som hjälper dig att få ditt hår precis som du vill ha det. En vågtång, eller locktång är ett redskap som har funnits med i ganska många år och som har hjälpt många att få et vackert hår både till vardag och fest. Locktången är kanske den som funnits längst på marknaden. Tack vare det stora utbudet av hårstylingprodukter är det lätt att hitta ett bra verktyg oavsett vilken look du vill ha. Det finns vågtänger, klassiska locktänger, konformade tänger och krustänger för att bara nämna några exempel. Varje kategori skapar sina speciella frisyrer och med hjälp av olika stylingtekniker går det att skapa en enorm variation av lockiga, platta samt vågiga frisyrer. Tängerna finns också i olika storlekar vilket ytterligare förstärker variationsrikedomen.

Nätbutiker som säljer vågtång, volymtång, locktång samt andra hårstylingverktyg

Hairsale.se
Vågtång och volymtång
  • Hos Renthem365.se hittar du vågtänger & locktänger samt andra hårstylingverktyg.
+ Stabil
+ Användarvänlig
- Svårt att justera hjullåsen
CDON.se
Vågtång hos CDON.se
  • Hos CDON.se hittar du vågtänger & locktänger samt andra hårstylingverktyg.
+ Bra grillresultat
+ Inbyggda aromlådor
+ Bra pris
Nordicfeel.se
Vågtång hos Nordicfeel.se
  • Hos Nordicfeel.se hittar du vågtänger & locktänger samt andra hårstylingverktyg.
+ Bra grillresultat
+ Inbyggda aromlådor
+ Bra pris

Att tänka på innan man köper en vågtång

Det stora utbudet av vågtänger är förstås positivt. Samtidigt ger det vissa problem när man ska köpa en tång, eftersom det helt enkelt kan vara svårt att välja. Hur ska en bra vågtång vara? Vad ska man titta efter när man ska välja en vågtång? Det går förstås inte att ge ett generellt svar på en enskild vågtång. Alla har vi olika krav och önskemål. Men, några generella råd går det ändå att ge.

Vågtång och locktänger

Hur ska en bra locktång fungera

Vågtången ska ge snygga lockar, vilket förstås är det viktigaste av allt. Den ska vara enkel att använda. De flesta tycker att det är en fördel om det går snabbt att skapa lockar och vågor så att man kan använda vågtången även när man ska fixa håret med kort varsel. Titta på sladdens längd. Hur lång sladd du behöver ha beror förstås på hur långt du har till närmaste vägguttag när du använder vågtången. Fundera på hur mycket du är beredd att betala för din tång.

Keramisk och teflonklädd volymtång

Stora fina vågor är väl vad de flesta är ute efter. Det kan då vara en fördel om vågtången har en teflonklädd yta. Detta gör att den glider bättre och det ger oftast ett mindre frissigt resultat. Det är också bra att välja en tång som har reglerbar temperatur så att du kan anpassa värmen efter ditt hår och situationen. När det gäller temperaturen så sägs det att 180 grader ska vara den optimala temperaturen för att skapa hållbara lockar utan att det sliter för mycket på håret. Just vid denna temperatur är håret som mest formbart. Eftersom all behandling med värme sliter på håret är det viktigt att välja en vågtång som är skonsam mot håret. En vågtång med keramiska plattor är så skonsam som det går att vara och dessutom värms denna typ av vågtång upp mycket snabbt. De keramiska plattorna är ofta varma på mindre än en minut.

Vågtänger med reglerbar temperatur

Om du väljer en vågtång med reglerbar temperatur är det betydligt lättare att få det resultat du vill ha. även om 180 grader generellt sägs vara den bästa temperaturen, gäller det inte till hundra procent i alla fall. Vilken temperatur som är den allra bästa beror på vilken hårkvalitet du har, och med en tång där du själv kan ställa in temperaturen kan du alltid använda den temperatur som ger just dig det bästa resultatet. Om du kan anpassa gradantalet efter din hårtyp kan du styla håret med minsta möjliga slitage. För att skydda håret ytterligare mot slitage rekommenderar vi att du använder ett värmeskydd när du använder din vågtång eller locktång. Detta gör att ditt hår har ett extra skyddslager när det utsätts för värmen från tången. Vill du ha ett extra bra resultat ska du låta locken svalna i handen, vilket gör att den håller formen bättre. Avsluta med en bra hårspray så kan du behålla dina lockar under hela dagen, eller kvällen.

Att använda en vågtång och volymtång

Vågtången är en av många stylingverktyg. Många känner till locktången och krustången. En vågtång ger ett mjukare resultat och ditt hår blir så där härligt, lyxigt böljande. Du använder vågtången på samma sätt som en krustång, uppifrån och arbetar dig sedan neråt i längderna. Och tången fungerar på alla hårlängder, så du kan bli fin i håret oavsett om du har långt eller kortare hår. Om du vill ha en frisyr som ser lite busigare ut är det ett bra knep att lämna topparna som de är medan du använder vågtången på resten av håret. Då får du just ett mer avslappnat och ”busigt” resultat.

Var köper jag en vågtång

Störst utbud av vågtänger och andra hårstylingverktyg hittar du här på nätet. Här har du också ofta möjlighet att köpa produkterna till det bästa priset. Eftersom hela det enorma sortimentet finns samlat på ett ställe är det enkelt att jämföra för att hitta den vågtång som passar just dig bäst. Här kan du också hitta recensioner och tester som visar vad andra tycker och tänker om de olika produkterna. Det kan ibland vara till god hjälp när man ska välja ur ett stort utbud.

Köp en produkt som passar dig och ditt hår

Du kan hitta beskrivningar och specifikationer till varje vågtång på respektive produktsida. Fundera på vad det är du vill ha ut av din produkt och välj modell efter dina egna krav och önskemål. När du handlar på nätet kan du ta god tid på dig att välja. När du har hittat den vågtång som motsvarar dina krav kan du också jämföra priser för att köpa den där du får den till bästa priset. När du handlar online ser du priset i de olika butikerna och du kan alltid köpa dina varor till det lägsta priset. Här på Bästtest.se hittar du fler produkter som kan vara av intresse för dig som konsument.