Test av tandblekning hemma

Här har vi sammanställt några av de ledande varumärkena för tandblekning hemma på marknaden och skriver om hur en tandblekning hemma går till och vad som kan vara bra att tänka på.

Sammanställning över några av de ledande produkterna för tandblekning hemma

Beconfident.se
Beconfident tandblekning
 • Sladd (Modellen finns med batteri)
 • Klippbredd 40 cm
 • Vikt 13 kg
 • + Ergonomisk
  + Lätt
  + Lättskött
  - Sladd (Modellen finns även med batteri)
+ Stabil
+ Användarvänlig
- Svårt att justera hjullåsen
Dentway.se
Dentway tandblekning
 • Sladd (Modellen finns med batteri)
 • Klippbredd 40 cm
 • Vikt 13 kg
 • + Ergonomisk
  + Lätt
  + Lättskött
  - Sladd (Modellen finns även med batteri)
+ Stabil
+ Användarvänlig
- Svårt att justera hjullåsen
DentaWorks.se
Dentaworks tandblekning
 • Batteridriven
 • Klippbredd 43 cm
 • Vikt 13,4 kg
 • + Ergonomisk
  + Lätt
  + Kantnära klippning
  + Slipp kablar och bensinlukt
+ Bra grillresultat
+ Inbyggda aromlådor
+ Bra pris
SimpleSmile.se
Simplesmile tandblekning
 • Sladd (Modellen finns med batteri)
 • Klippbredd 40 cm
 • Vikt 13 kg
 • + Ergonomisk
  + Lätt
  + Lättskött
  - Sladd (Modellen finns även med batteri)
+ Stabil
+ Användarvänlig
- Svårt att justera hjullåsen

Beconfident tandblekning

Vi rekommenderar tandblekning för hemmabruk från Beconfident. Du köper produkten på Beconfident.se

Beconfident tandblekning

Beconfidents produkter är utvecklade i Sverige och tillverkade i USA. Produkterna är enkla och säkra att använda. Enligt veckorevyn fick Beconfident betyget 5 av 5 vilket visar på mycket nöjda kunder. De lämnar alltid 100% nöjd kundgaranti. Produkterna är peroxidfria och de är 100% säkra för din emalj enligt Beconfident. Beconfident erbjuder gratis frakt och nöjd kundgaranti.


Dentway tandblekning

Du köper produkten hos Dentway.se.

Dentway tandblekning

Från Dentway erbjuder man en ny effektiv formel som är helt fri från peroxid. Den ska vara mer skonsam mot både tänder och tandkött. Dentways tandblekning skadar inte dina tänder eller tandkött. Tandblekningen med Dentway Starter Kit sker i två steg och är väldigt enkel att följa. Du får med dig en bruksanvisning som visar hur behandlingen går tillväga för att uppnå det resultat du önskar. Innan man påbörjar behandlingen så läs bruksanvisningen noggrant.


Dentaworks tandblekning

Du köper produkten hos Tandblekning.com.

Dentaworks tandblekning

Dentaworks tandblekningsgel är skonsamt för emaljen och tandköttet, den är pH-neutral och 100% fri från peroxider som karbamidperoxid och väteperoxid. I och med detta så kan även personer med känsligt tandkött och tunn emalj bleka sina tänder utan problem. Nu kan du glömma ilningar och irritationer. En tandblekning brukar vara i flera år och dina tänder kommer alltid vara vitare än innan blekningen. Dentaworks tandblekning fungerar på naturliga tänder och bleker gulhet, fläckar och missfärgningar och resultatet blir jämnt och fint. Tandarbeten som kronor, bryggor, tandställningar eller fyllningar skadas inte av blekningen.


Simplesmile tandblekning

Du köper produkten hos Simplesmile.se.

Simplesmile tandblekning

Hur får jag den bästa tandblekningen. Simplesmlie har över 50 000 nöjda kunder och är en väl beprövad produkt som uppfyller samtliga regler och lagar gällande blekningsprodukter. I deras startpaket innehåller tandblekningsgel, instruktioner och 3 st munskenor vilket är allt du behöver för att få ditt drömleende. Simplesmile har fraktfria 24h leveranser.


Tandblekning för hemmabruk får dina tänder att bli vitare

Många bleker sina tänder nuförtiden om det så är genom att gå till sin tandläkare eller att köpa tandblekning för hemmabruk. Det är svårt att undvika att tänderna blir missfärgade med åren. Orsakerna kan vara många. De vanligaste är kaffe, mat, te, vin samt rökning. En del har vitare tänder från början och en del har gulare. Men det går att göra något åt det om man tycker att det är jobbigt med missfärgade tänder.

Fördelar med en tandblekning hemma

En fördel är naturligtvis att du inte behöver gå till en tandläkare för att bleka tänderna. Att enkelt och smidigt kunna göra tandblekningen hemma. Många som använt produkterna har tyckt att det är snabbt och enkelt. En del föredrar tandblekningspenna som är snabb och enkel att applicera.

Så går en tandblekning till

Att bleka tänderna med hjälp av tandskenor. Du köper ett startkit för tandblekning som behövs för att bleka tänderna. Då ingår det också den tandblekningsgel som står för själva blekningen. Genom att värma skenorna i vatten så att de blir mjuka placerar men sedan dessa över tänderna. Detta ger då ett perfekt avtryck av dina tänder. Efter detta placeras en liten mängd tandblekningsgel i varje tandavtryck i tandskenan. Hur länge tandskenorna ska sitta inne och hur många gånger man gör om proceduren beror på hur vita du vill att dina tänder ska bli. Sedan finns det också tandblekningspennor som du kan använda istället för tandskenor om det känns för krångligt.

Vita tänder med tandblekning
Vita tänder med tandblekning

Att använda en tandblekningspenna för att bleka dina tänder är vad det låter som. Du använder helt enkelt en penna för att bleka dina tänder, och inga andra tillbehör behövs. En fördel med en blekningspenna är att det blir enkelt att applicera gelen på tandraderna och så blir den väldigt enkel att ta med i handväskan eller i necessären. Man slipper flera moment som att koka, sätta in tandskenorna och placera blekgelen i skenorna. Det enda du behöver är att placera gelen på tänderna.

Tandblekning – om att bleka tänderna hemma

Det finns knappt något som representerar sundhet och hälsa så mycket som ett vitt och vackert leende. Detta är förstås en bild vi själva skapat eftersom alla tänder mörknar med åldern. Visserligen kan vi hålla tänderna vitare om vi lever ett sunt liv och tänker på vad vi äter och dricker, men det räcker tyvärr inte för att få behålla kritvita tänder livet ut på naturlig väg. Drömmen om vitare tänder har funnits länge, och vi som varit med ett tag kommer ihåg den där reklamen som ligger till grund för uttrycket ”stomatol-leende”. Det är faktiskt mer än ett halvt sekel sedan den reklamen lanserades men uttrycket stomatol-leende lever kvar än idag. Numera är det nog ingen tandkrämsreklam som får oss att drömma om vitare tänder, utan snarare alla vita leenden som syns på filmduken och i tv-rutan. Det är lätt att bli avundsjuk på alla dessa vackra leenden och bländande vita tänder, men idag är det faktiskt möjligt för i stort sett vem som helst att få lika vita och fina tänder.

Att det går att bleka tänderna är förstås ingen nyhet. Man har kunnat gå till en tandklinik och få tänderna blekta länge, men det har varit en ganska dyr procedur som många inte anser sig ha råd ned. Och detta är förstås en av anledningarna till att kända och rika människor oftare har vita tänder än andra. De har helt enkelt råd att kosta på sig att bleka tänderna på klinik.

Köpa tandblekning för hemmabruk

Men, på senare år har det skett saker som har inneburit en smärre revolution när det gäller tandblekning. Det har nämligen kommit ut en rad produkter på marknaden som gör det möjligt att bleka tänderna hemma. Om du inte vill lägga en mindre förmögenhet på att gå till tandläkaren för att bleka tänderna kan du helt enkelt köpa ett tandblekningskit för hemmabruk och utföra behandlingen på egen hand. Mänga ställer sig ändå lite tveksamma till att bleka tänderna själv. Man har ju hört så många varningar om preparat som sliter på tändernas emalj och som då gör att tänderna lättare går sönder. Och visst har det funnits produkter på marknaden som ibland gjort mer skada än nytta. Och även de gamla huskurerna som att borsta tänderna md salt eller bakpulver kan faktiskt förstöra den så värdefulla emaljen.

Tandblekning för hemmabruk innehåller inte peroxider längre

De nya tandblekningspreparaten som finns att köpa idag består oftast av samma preparat som används på tandklinikerna. Skillnaden är att i produkterna för hemmabruk är koncentrationerna mindre och risken för skador alltså betydligt mindre. Om du följer anvisningarna och använder produkten på rätt sätt skulle det alltså vara mindre risk för skador på tänderna om du bleker dem med hemmakitet än om du går till en klinik för att få tänderna bleka. I praktiken är naturligtvis inte risken särskilt stor på kliniken heller eftersom behandlingarna utförs av proffs. Men, eftersom de mest frätande och slipande ämnena har tagits bort ur de nya tandblekningspreparaten innebär en tandblekning hemma inte längre alls de risker som man sett tidigare. Från hösten 2012 är det inte längre tillåtet med peroxider i medel för tandblekning som säljs till privatpersoner.

Preparaten du använder hemma är alltså likvärdiga med de som används professionellt, med den skillnaden att de kommer i svagare koncentration. Detta kan betyda att du får upprepa behandlingen någon eller några gånger för att nå det perfekta resultatet. Det är alltså inte i blekmedlet som skillnaden mellan att fixa tänderna hemma eller på kliniken ligger. Den riktigt stora skillnaden ligger i prislappen. Innan du bleker tänderna själv finns det en del att tänka på. Du bör låta tandläkaren kontrollera att du inte har några hål, för det är inte lämpligt att använda tandblekningsprodukter om det finns hål i någon tand. Du bör också vara över 20 år eftersom tändernas inre vävnad ( pulparummet) inte är fullt utvecklad före dess.

Vad missfärgar dina tänder

Tänk också på att tänder mörknar naturligt och att en tandblekning inte kommer att vara för evigt. Man brukar säga att en korrekt utförd tandblekning håller i mellan ett och fyra år. Hur lång tid dina tänder håller sig vita beror bland annat på tändernas beskaffenhet och vad du äter och dricker. Rökning missfärgar tänderna snabbt, så om du röker finns det goda skäl att sluta om du vill ha vitare tänder. Drycker som kaffe, te och rödvin är också kända för att missfärga tänder så om du vill att tänderna ska förbli vita så länge som möjligt är det bra att undvika dessa drycker så mycket som möjligt.

Upprepa behandlingen för vitare tänder

Det finns lite olika produkter för tandblekning på marknaden, men de flesta kompletta kit består av tandskenor samt ett blekmedel. Behandlingen görs lättast under natten. Du fyller bettskenan/skenorna med blekmedel och sätter in dem i munnen när du går och lägger dig på kvällen. Medlet verkar under tiden du sover och när du vaknar på morgonen har tänderna fått en vitare nyans. Är du nöjd med resultatet är behandlingen klar. Vill du att tänderna ska bli ännu vitare upprepar du behandlingen nästa kväll, tills du är nöjd med dina tänder. Använd inte tandblekningen allt för många gånger eftersom det kan ge slitage på tänderna. Tänk på att allt för vita tänder inte ser naturligt ut, så avsluta behandlingen när du har fått ett naturligt vitt och vackert leende.