Test av resväskor

Sammanställning över några av de bästa resväskorna enligt olika tester som gjorts. Tabellen nedanför visar en överblick av väskornas olika specifikationer såsom yttermått, volym av bagage och vikt på väskan i sig.

Sammanställning över några av de bästa resväskorna

Rimowa Salsa Multiwheel
Rimowa Salsa Multiwheel
 • Mått 67,5 cm x 45 cm x 24,5 cm
 • Volym 61 liter
 • Vikt 3,9 kg
 • + Bra kvalitet
  + Mycket smidig att rulla
  + Bagageetikett medföljer
  + Skönt & stabilt handtag
  - Högt pris & små repor kan uppstå
+ Bra grillresultat
+ Inbyggda aromlådor
+ Bra pris
looks_two Samsonite S´cure DLX Spinner
Samsonite S’Cure DLX Spinner
 • Mått 69 cm x 48 cm x 25 cm
 • Volym 79 liter
 • Vikt 4,3 kg
 • + Bra kvalitet
  + Välgjord resväska
  + Låg vikt
+ Bra grillresultat
+ Stabil
- Ömtåliga bromsklaffar
- Dyr
looks_3 Epic GTO EX Hexacore
Epic GTO EX Hexacore
 • Mått 64 cm x 44 cm x 27 cm
 • Volym 68 liter (76 liter expanderad)
 • Vikt 3,7 kg
 • + Bra pris
  + Välgjord resväska
  + Låg vikt & bekvämt handtag
  + Expanderfunktion som gör att väskan sväljer mer än man tror
+ Stabil
+ Användarvänlig
- Svårt att justera hjullåsen

1. Rimowa Salsa Multiwheel

Vi rekommenderar Rimowa Salsa Multiwheel. Du köper Rimowa Salsa Multiwheel hos Väskan.com.

Rimowa Salsa Multiwheel

Resväskan från Rimowa har fyra stora dubbelhjul och rullar väldigt mjukt och smidigt på olika underlag. Den är användarvänlig och ger en lyxig känsla. Det går bra att dra väskan bakom eller bredvid dig. Man får känslan att det knappt behövs någon kraft för att rulla och styra den. Resväskan har ett bekvämt och stabilt teleskophandtag och har en smart avtagbar mellanvägg som är praktisk vid packning. Hela resväskan upplevs som mycket gedigen och av hög kvalitet.


2. Samsonite S’Cure DLX Spinner

Du köper Samsonite S’Cure DLX Spinner hos Väskan.com.

Samsonite S’Cure DLX Spinner

Samsonite S’Cure DLX Spinner är en robust resväska som sväljer mycket. Resväskan innehåller ett kostymfodral och en integrerad adresslapp på lockets utsida. Kombinationen bred hjulbas och dubbelhjul, gör väskan till en stark dragare. Eftersom den öppnas/stängs med klaffar med så kallat 3-punkts-lås, finns inga dragkedjor som kan krångla. Å andra sidan kräver klaffarna hyfsat starka nypor.


3. Epic GTO EX Hexacore

Du köper Epic GTO EX Hexacore hos Väskan.com.

Epic GTO EX Hexacore

Den senaste modellen från Epics är resväskan GTO EX Hexacore. Resväskan är utrustad med flera finesser som underlättar på resan. Den är tillverkad i 100% ren polykarbonat med en hexacoreyta som stärker upp ytan samt gör väskan oerhört tålig mot skrap och repor. Väskan rullar lätt och smidigt med 4x-hjulsystem. Praktisk och funktionell inredning med rejäla packband som håller packningen på plats.


Källor till testet

Aftonbladet.se
Länk till testet.

Expressen.se
Länk till testet.


Fördelar med en resväska

En resväska låter dig få plats med alla nödvändigheter som du kan tänkas behöva under din resa. Tack vare det ofta reglerbara handtaget och de små hjulen så är en resväska betydligt enklare att ha med sig, jämfört med till exempel en tung ryggsäck. Att resa är någonting som väldigt många väljer att fylla sin semester och lediga tid med. När man är ute och reser är det viktigt att man har rätt utrustning för att resandet ska gå så smidigt som möjligt. En bra start är därför att investera i en riktigt bra resväska som du kan ha med dig, vare sig du reser via bil, båt eller flyg. I denna artikel har vi sammanställt resultaten från ett flertal tester av olika resväskor för att plocka ut guldkornen på marknaden.

När du ska införskaffa dig en helt ny resväska så kan det finnas ett par olika saker som är bra att tänka på. Du måste till exempel anpassa väskans storlek till det behov av plats som du har under din resa. Är ni flera i familjen som ska resa kan vi fundera över ifall ni hellre vill ha färre och större, eller fler och mindre väskor med er.

Så väljer du rätt resväska

Inför att du gör din resa så finns det en hel del olika saker som måste förberedas. Att packa är en av dem och det gäller då att man har en riktigt bra resväska att packa alla sina saker i.
Resväskor finns idag i en mängd olika storlekar och man kan därför välja vilken väska man ska ha till olika tillfällen. Ska du åka på solsemester i en vecka kanske du inte behöver lika mycket utrymme för eventuell shopping, men istället behöver plats för extra ombyten och annat nödvändigt. Eventuellt kan du också behöva flera väskor om ni är många i familjen som ska åka. Om du endast ska resa för en weekend kan det ibland räcka med en kabinväska som du då kan ha som handbagage.

Att väskan är lätt kan vara en stor fördel till den som till exempel ska åka på en shoppingresa. Själva väskan i sig snor då inte åt allt för mycket av den tillåtna vikten och du kan då fylla ditt bagage med mera saker.
En väska med ordentliga hjul kan även det vara väl värt att välja. Att dra en väska med små platshjul som får sladd vid minsta stöt blir bara jobbigt i längden. Idag finns det till exempel väskor med flera hjul som ibland även kan åka åt alla möjliga håll, vilket gör att du lätt kan komma fram även på platser där det är mycket hinder.
Även vilket material väskan har kan vara bra att tänka på. En plastväska tål oftast mer än en resväska i tyg, då den samtidigt också kan skydda ditt bagage på ett bättre sätt. En väska i plats kostar oftast lite mer än en resväska i tyg, men i längden så är detta en investering värd att göra, speciellt för den som reser väldigt mycket.

Ett tips kan också vara att välja en väska som sticker ut till utseendet. Detta kan underlätta när du till exempel ska hitta din väska på flygplatsen, samt att chansen för att din väska kommer med fel resenär minskar.