Test av Elgräsklippare

Tabellen visar några av de bästa elgräsklipparna på marknaden samt specifikationerna klippbredd, ljudvolym och vikt som alla kan spela in när man ska välja elgräsklippare. [2015-06-03]

Sammanställning över några av de bästa elgräsklipparna

Bosch Rotak 43 Li
elgräsklippare från Bosch Brahma
 • Batteridriven
 • Klippbredd 43 cm
 • Ljudvolym 71 dB(A)
 • Vikt 13,4 kg
 • + Ergonomisk
  + Lätt
  + Kantnära klippning
  + Slipp kablar och bensinlukt
+ Bra grillresultat
+ Inbyggda aromlådor
+ Bra pris
looks_two Bosch Rotak 37
elgräsklippare från Bosch
 • Sladd (Modellen finns med batteri)
 • Klippbredd 37 cm
 • Ljudvolym 86 dB(A)
 • Vikt 12 kg
 • + Ergonomisk
  + Lätt
  + Lättskött & praktisk
  - Sladd (Modellen finns även med batteri)
+ Bra grillresultat
+ Stabil
- Ömtåliga bromsklaffar
- Dyr
looks_3 Bosch Rotak 40
elgräsklippare från Bosch
 • Sladd (Modellen finns med batteri)
 • Klippbredd 40 cm
 • Ljudvolym 85 dB(A)
 • Vikt 13 kg
 • + Ergonomisk
  + Lätt
  + Lättskött
  - Sladd (Modellen finns även med batteri)
+ Stabil
+ Användarvänlig
- Svårt att justera hjullåsen

1. Bäst i test – Bosch Rotak 43 Li

Vi rekommenderar Bosch Rotak 43 Li. Du köper Bosch Rotak hos Hemmy.se..

Bosch Rotak 43 Li är en batteridriven och då även sladdlös elgräsklippare som kapar ditt gräs till perfektion i trädgården. Trots den relativt smala klippbredden på 43 centimeter så kan den på ett effektivt sätt klippa gräset som ligger närmast kanten vid rabatter och murar.

Gräsklippare från Bosch Rotak

Detta är till stor del tack vare den innovativa gräskammen som maskinen är utrustad med. Handtaget kan du enkelt justera för att du ska få en så ergonomisk klippning som möjligt. Elgräsklipparen har även med sina 13,4 kilo en mycket låg vikt, vilket gör den både lätt att styra och enkel att vinterförvara. I gräsuppsamlaren får du plats med upp till 50 kilo gräs, vilket gör att du inte behöver tömma maskinen så ofta.

Via laddindikeringen kan du enkelt se när det är dags att ladda upp maskinen på nytt och tack vare det extrabatteri som medföljer så kan du alltid ha maskinen redo för att användas. Detta är helt enkelt en gräsklippare där du slipper både sladdtrassel och bensinlukt som kan uppstå hos bensindrivna gräsklippare.


2. Bosch Rotak 37

Du köper Bosch Rotak hos Hemmy.se.

Gräsklippare från Bosch Rotak

Bosch Rotak 37 är en eldriven gräsklippare som har en mängd bra finesser som underlättar ditt klippande på flera olika vis. Den är praktisk med sin kantnära klippning tack vare en innovativ gräskam. Extra kraftfull med en maximal effekt till kniven tack vare Powerdrive™-motor. Den klipper upp till 30 cm högt gräs och har en klippbredd 37 cm. Den är lätt och har två integrerade handtag som ger ökad bärkomfort samt har ergonomiska handtag.


3. Bosch Rotak 40

Du köper Bosch Rotak hos Hemmy.se.

Gräsklippare från Bosch Rotak

Gräsklippare Bosch Rotak 40 ger kantlös klippning tack vare innovativ gräskam. Gräsklipparen är extra kraftfull och har Powerdrive™-motor som ger maximal effekt till kniven. Utrustad med en 50 l-gräsuppsamlare vilket ger större kapacitet och färre avbrott för tömning. LeafCollect-funktionen samlar upp löv och blad som strimlas ner och matas in i uppsamlaren. Ergonomiska handtag för enkel hantering.


Källor till testet

Råd & Rön

I april 2015 publicerade tidningen Råd & Rön ett test där man jämfört olika gräsklippare. De eldrivna gräsklipparna är mycket bättre än sitt rykte – flera av modellerna i Råd & Röns test klipper långt, tjockt och till och med blött gräs med bra resultat. En extra fördel är de är både lättare och billigare än de bensindrivna.
Länk till testet.


Fördelar med en elgräsklippare

Fördelarna med en elgräsklippare är många där den första och största fördelen naturligtvis är att de är mer miljövänliga än de traditionella bensinklippare som tidigare var herre på täppan. Genom att använda en av de moderna och strömsnåla elgräsklippare som idag har gjort ett kraftigt kliv in i gräsklipparvärlden, så kan också du vara med och spara den natur och värld som så väl behövs. De klipper lika bra som en bensindriven gräsklippare och är också betydligt lättare och tystare.

Elgräsklippare – Racerbilen som klipper gräset

För länge sedan så klippes gräset med lie, vilket var ett mödosamt och tråkigt arbete som tog lång tid. Efter detta så var det en smart person som uppfann handjagaren vilket gjorde att alla fick luft under vingarna och snabbt gick det att klippa gräset. Sedan kom de motordrivna gräsklipparna där Klippo var det ledande märket som stod för kvalitet och lång livslängd. Nu för tiden så har den moderna tekniken tagit fram snyggt designade elgräsklippare som tagit klivet in i varje miljömedveten persons hjärta.

Det finns många olika typer av elgräsklippare

När du står inför valet av elgräsklippare så är det i första hand den yta du har som behöver klippas som du ska se till. I dessa fall så bör du fråga dig själv om det räcker med en enkel elgräsklippare där du fortfarande har kvar den lilla sladden som följer med dig vart du än går. Är din yta av gräs liten och du har bra elförsörjning i närheten till den plats där du ska klippa så kan det vara gott nog.

Är den yta av gräs och din tomt av större karaktär som kräver att du flyttar dig mellan olika ytor, så är det bästa valet en laddbar elgräsklippare där du har friheten att röra dig fritt utan att behöva störas av en sladd eller byta eluttag för att nå alla de ytor som ska klippas. Är du en av de som gillar det senaste så ska du definitivt fundera på ett köp av det senaste i en smart elgräsklippare som både kan programmeras och i många fall också är fjärrstyrda. På det sättet får du också full frihet att göra vad du vill under tiden, och vad passar bättre än att bara sätta sig ned i en av solmöblernas favoritfåtöljer och kika på när din nya elgräsklippare gör det jobb som du tidigare själv var tvungen att springa runt och jobba med.

Dessa val har du när du funderar på att köpa en elgräsklippare

Vid val av elgräsklippare så är det många olika varianter att välja på. Det hela beror på hur mycket du vill betala, samt vad du behöver för funktioner och då kan det vara bra att ställa dessa typer av elgräsklippare i jämförelse mot varandra för att få reda på vilka fördelar och nackdelar det är med de olika valen som står framför dig.

Elgräsklippare med sladd

Detta är generellt den billigaste typen av elgräsklippare, och nackdelen med denna är att du alltid kommer att ha en sladd med dig vart du än går för att din gräsklippare ska kunna utföra det jobb som behövs. En elgräsklippare med sladd medför också att du hela tiden behöver arbeta med den och föra den framför dig enligt den traditionella metoden att klippa gräset. En fördel med detta kan naturligtvis vara att du som vill alltid kan få en stunds välbehövlig motion, samtidigt som du har varit medveten och gått över till en miljövänligt typ av gräsklippare.

Laddbara elgräsklippare

Nu har du kommit upp i mellanklassen när det gäller både pris och teknologi på dagens elgräsklippare. I en laddbar elgräsklippare får du fördelen av att alltid vara fri från sladd som kan vara i vägen och aldrig behöver oroa dig för att klippa av strömmen med din gräsklippare då du av misstag glömde var sladden tagit vägen. En annan fördel med laddbara gräsklippare är också att de i många fall har automatisk funktion så du slipper skjuta den framåt. Nackdelar med denna typ av elgräsklippare kan vara att du har en stor yta som ska klippas och de oftast då behöver laddas ytterligare en eller till och med två gånger.

Datoriserade och fjärrstyrda elgräsklippare

Detta är den senaste teknologin när det gäller utvecklingen av elgräsklippare. Här får du inte bara en laddbar gräsklippare, utan också en klippare som kan programmeras så att den klipper gräset åt dig utan att du behöver göra mer än att titta på om du vill. Många av dessa moderna elgräsklippare kommer också med fjärrkontroll så att du när som helst kan pausa klippningen om något uppkommer eller om du behöver programmera om klippningsproceduren.

Detta är vad dagens moderna värld av miljövänliga och effektiva elgräsklippare har att erbjuda. Vid val och köp av någon av dessa typer av elgräsklippare så kommer det egentligen till hur mycket du är villig att betala för att njuta av din semester och lata dagar i solen.

Sammanfattning av dagens elgräsklippare

Som en sammanfattning av denna information så kan det definitivt sägas att utvecklingen inom elgräsklippare har exploderat under de senaste åren. Ännu ser du dock inte så många av de avancerade elgräsklippare som finns. Kanske beror detta på att många fortfarande ser gräsklippning som något fritt och rofyllt, som du gärna tar dig tid med för att få just den där lilla stunden av frihet i din egen natur tillsammans med den välbehövliga motionen.

Hur det än ligger till med det så är det ingen tvekan om att utveckling inom elgräsklippare har kommit till det stadie där det finns en klippare som passar alla. I och med det finns det inte längre någon ursäkt för att inte välja det miljövänliga alternativ som en elgräsklippare egentligen är. Har du en traditionell bensindriven gräsklippare så har nu tiden kommit att ta det miljöansvar som alla måste göra för att det ska finnas en chans att spara naturen för många kommande generationer. Vill man slippa besväret att klippa själv kan en robotgräsklippare vara ett alternativ. När hösten och vintern börjar närma sig blir inköp av snöslungor aktuellt igen. Här hittar du bra och effektiva snöslungor.