Elcyklar & e-bikes

Här har vi sammanställt några av de populäraste webbutikerna som säljer elcyklar och e-bikes. Elcyklar finns i olika modeller, färger och prisklasser. Från billiga elcyklar till de riktigt dyra varianterna. En elcykel är ett bekvämt, ekonomiskt, miljövänligt och hälsosamt sätt att transportera sig.

Cykelkraft.se
Elcykel och e-bikesCykelkraft.se har ett mycket stort sortiment av elcyklar. Här hittar du garanterat en elcykel som passar just dig och dina förutsättningar. Cykelkraft.se står bland annat för snabb leverans, trygg e-handel och stort utbud. Behöver du hjälp så finns här kunnig och personlig kundservice. Här blir du hjälpt med att välja cykel. Det ingår montering samt justering av bromsar och växlar. Din nya cykel blir också provcyklad inför hemleverans. Tryggt och enkelt!
 • Batteridriven
 • Klippbredd 43 cm
 • Vikt 13,4 kg
 • + Ergonomisk
  + Lätt
  + Kantnära klippning
  + Slipp kablar och bensinlukt
+ Bra grillresultat
+ Inbyggda aromlådor
+ Bra pris
Sportgymbutiken.se
Elcykel från Sportgymbutiken.seSportgymbutiken är en väletablerad träningsbutik som säljer allt inom träning, gym och fitness. Sportgymbutiken erbjuder ett stort och växande sortiment av träningsprodukter till privatpersoner men även till företag, föreningar, gym och andra motionsanläggningar.
 • Sladd (Modellen finns med batteri)
 • Klippbredd 37 cm
 • Vikt 12 kg
 • + Ergonomisk
  + Lätt
  + Lättskött & praktisk
  - Sladd (Modellen finns även med batteri)
+ Bra grillresultat
+ Stabil
- Ömtåliga bromsklaffar
- Dyr
CDON.se
Elcykel från CDON.se
CDON har elcyklar från varumärken som Batavus, Lifebike, Marvil, BatBike med flera. CDON erbjuder ett ständigt växande utbud inom sport, mode, media, elektronik, livsmedel och mycket annat. CDON kan erbjuda förmånliga priser på hela det enorma sortimentet. Här kan du välja mellan ett stort utbud av filmer, CD-skivor, böcker, spel, leksaker och mobil-, hushålls- och elektronikprodukter.
 • Sladd (Modellen finns med batteri)
 • Klippbredd 40 cm
 • Vikt 13 kg
 • + Ergonomisk
  + Lätt
  + Lättskött
  - Sladd (Modellen finns även med batteri)
+ Stabil
+ Användarvänlig
- Svårt att justera hjullåsen

Fördelar med en elcykel

Listan med fördelar med en elcykel kan göras lång. Att kunna cykla till jobbet utan att bli helt genomsvettig är en stor fördel. Att lätt kunna ta sig fram i trafiken med liten miljöpåverkan jämfört med en bil. En fördel är att även du som inte är så stark i benen nu kan cykla. Du får bättre flås jämfört med att åka bil eller buss. Man släpper inte ut en mängd miljöfarliga avgaser. Att slippa betala parkeringsavgift är en annan fördel om man jämför med bilåkning. Du tar dig snabbt och smidigt fram i trafiken och kommer förbi bilköer.

Information om elcyklar och e-bikes

Den elektriska cykeln blir bara mer och mer populär. Det finns idag många olika termer som används på en elektrisk cykel som till exempel ebike, e bike, e-bike eller elcykel. Elcykeln passar utmärkt för alla som önskar en extra hjälp uppför backen eller snabbt komma hem vid dåligt väder. Har du har ett arbete som det tar lång tid att komma till eller om du kanske inte vill vara slutkörd när du väl kommit hem, så kan en elcykel vara perfekt. Om man är ute efter ett bra och smidigt transportmedel passar en elcykel eller e-bike de flesta. Du kanske är ute efter att komma igång med träningen eller slippa anlända svettig till din arbetsplats. Elcykeln passar många olika använts användningsområden. Elcyklarna har idag blivit tystare och håller dessutom längre mellan laddningarna.

Märken på e-bikes och elcyklar

Exempel på märken som gör elcyklar och e-bikes är Crescent, Lifebike, Walleräng, Scott, Skeppshult, Merida, Ecoride med flera. En elcykels syfte är att hjälpa dig och underlätta för dig. Du kommer behöva trampa lite själv på din elcykel men med assistans så tar du dig enkelt fram i motvind eller uppför backen. En elcykel har tre olika system framhjulsmotor, mittmotor och bakhjulsmotor. Man väljer cykel efter hur man tänker cykla. Om man till exempel cykla mycket där det backigt så är en mittmotor att föredra. En elcykel är ett bekvämt, ekonomiskt, miljövänligt och hälsosamt sätt att transportera sig. Elcyklar blir vanligare och vanligare och är hetare än någonsin just nu. Motorns placering på en elcykel kan vara vid bakhjulet, med motorn vid framhjulet eller med motorn vid mitten. Ca 15.000 kr bör man vara beredd att betala för en bra modell. Reglerna i Sverige är att motorn endast får förstärka kraften från tramporna och får inte ge något krafttillskott vid hastigheter över 25 km i timmen. Motorns kontinuerliga märkeffekt får vara högst 250 watt. Speed Pedelecs är en elektrisk cykel där man kan uppnå en mycket hög hastighet. Det är obligatoriskt att bära hjälm samt ha körkort till dessa.

Batavus elcyklar

Elcyklar från varumärket Batavus kommer från Holland och är specialiserade på elcyklar. Produktion, utveckling och design görs på fabriken i Heerenveen Holland sedan 1906. Batavus är först och främst duktiga på att designa och konstruera standardcyklar som marknaden gillar. De erbjuder sina kunder 3 års garanti om man registrerar sin elcykel på Batavus.se.

Merida elcyklar

Den näst största cykelproducenten i världen är Merida. Merida har elcyklar för alla ändamål och i alla prisnivåer. Här hittar du både heldämpande endurocyklar och funktionella standardcyklar. E-GREEN är deras eget elcykelmärke. Det kännetecknas av hög kvalitet och modern design. Här hittar du modeller med motorn bak och cyklar men motor fram.

Olika prisklasser på elcyklar

På sidan Billigaelcyklar.se hittar du information om vad man ska tänka på vid köp av en elcykel. Kika in och läs information om den nya elcykelpremien som kan användas för att få tillbaka 25 % på inköpspriset. Ska man välja en billig elcykel eller en dyrare variant? Vad skiljer dem åt?