Maskeradkläder

HalloweensminkHar du redan bestämt dig för vad du ska klä ut dig till på Halloween? Här får du ideér på hur du kan sminka dig.Häftiga maskeradkläder till HalloweenSnygga och coola sminkningar till Halloweenfesten!Maskeraddräkter till vuxnaLeter du maskeraddräkter till maskeradfesten? Kika in på webbutikernas stora utbud på nätet.

Så väljer du kläder till maskeraden och Halloweenfesten

Halloween är en högtid som på senare år har vunnit stor uppskattning här i Sverige. Det har under många år varit en uppskattad och omtyckt högtid i USA. Den har nu börjat uppmärksammas på liknande sätt även här. Barnen klär ut sig och går runt från dörr till dörr och frågar om de som öppnar föredrar ”bus eller godis”. Även många vuxna tar tillfället i akt att klä ut sig. De gör det för att besöka olika Halloweenfester.

Det är dock inte bara till Halloween som det är populärt att klä ut sig. Då och då bjuds det in till maskerader och temafester. Även då gäller det förstås att välja maskeradkläder med omsorg. Barnen klär också gärna ut sig till påsk. Även då hoppas de att få godis när de går grannskapet runt. Det är lätt att dra slutsatsen att det finns en stor efterfrågan på maskeradkläder. Det gäller faktiskt både bland barn och vuxna. Att klä ut sig när det vankas fest eller högtid är något man aldrig tycks växa ifrån.

PARTYHALLEN

Hos Partyhallen.se hittar du mängder av maskeradprylar och maskeraddräkter till Halloween.

Partyhallen.se

PARTYKUNGEN

Hos Partykungen.se finns ett mycket stort urval av maskeraddräkter och partprylar.

Partykungen.se

ROLIGA PRYLAR

Roligaprylar.se med ett mycket stort sortiment av maskeradkläder och Hallowenprylar.

Roligaprylar.se

Temafester och maskerader är populära

Men vad är det då som gör att det säljs en hel del maskeradkläder även under resten av året? Temafester och maskerader är populära, vilket gör att sådana ordnas då och då. Det kan till exempel vara så att ett företag väljer att göra sin after work till en maskerad. Det kan också vara så att en klassåterträff ordnas med utklädningstema. Även om vuxna inte klär ut sig lika ofta som barn så är det tydligt att maskerader går hem även bland denna målgrupp. Inför möhippor och svensexor är det också många som köper maskeradkläder.

Barn tycker ofta att det är roligt att klä ut sig både till vardags och till fest. Det innebär att föräldrar köper dräkter till sina barn då och då. En fin dräkt med tillbehör kan utgöra en perfekt julklapp eller present. Den kan användas i lekar men även när det bjuds in till maskerad. Det finns också dräkter som är så mjuka och sköna att de används som ett omtyckt mysplagg hemma.

mumiedräkt makeup halloween

Varför köper man maskeradkläder

Flera av de butiker som säljer maskeradkläder och accessoarer går riktigt bra och ökar sin omsättning från år till år. Vad beror det då på att så många köper maskeradkläder? Det kan förstås finnas olika anledningar till det. Det är så klart högsäsong för dessa butiker runt Halloween. Både barn och vuxna bjuds in till olika fester där det förväntas att gästerna ska komma utklädda. Många skolklasser passar på att ha klassfest med utklädningstema. Många barn vill också gå runt och tigga godis och då krävs det förstås att de klär ut sig. För vuxna som ska gå på Halloweenfest är det naturligtvis också viktigt att klä ut sig. Däremot finns det sällan några direktiv om hur omfattande klädseln ska vara. Vissa väljer att gå med en peruk och kanske en mask men med vanliga kläder. Andra vill verkligen satsa helhjärtat och köper en hel maskeraddräkt med accessoarer. Det är naturligtvis helt upp till var och en. När det gäller högsäsongen runt Halloween är det alltså främst festerna som ligger till grund för rusningen.

Varför säljs det mycket maskeradkläder under hela året?

Temafester och maskerader är populära, vilket gör att sådana ordnas då och då. Det kan till exempel vara så att ett företag väljer att göra sin after work till en maskerad. Det kan också vara så att en klassåterträff ordnas med utklädningstema. Även om vuxna inte klär ut sig lika ofta som barn så är det tydligt att maskerader går hem även bland denna målgrupp. Inför möhippor och svensexor är det också många som köper maskeradkläder.

Barn tycker ofta att det är roligt att klä ut sig både till vardags och till fest. Det innebär att föräldrar köper dräkter till sina barn då och då. En fin dräkt med tillbehör kan utgöra en perfekt julklapp eller present. Den kan användas i lekar men även när det bjuds in till maskerad. Det finns också dräkter som är så mjuka och sköna att de används som ett omtyckt mysplagg hemma.

halloween makeup
spökdräkter halloween frankenstein

Hur gör man sina egna maskeraddräkter?

De flesta har någon gång klätt ut sig till spöke genom att ta ett vitt lakan och klippa ut ögon. Den enklaste spökdräkten som barn själva kan göra iordning.  Släpp loss fantasin och designa dina egna dräkter och sy ihop med kompisar inför halloween.

På Expressen.se kan du hitta flera roliga, skrämmande och billiga maskeraddräkter som du fixar enkelt själv. Tips på billiga och enkla maskeradkläder att göra själv. Svenska Damtidning visar bilder på när kungafamiljen gick på maskerad. Kanske hittar du några stilfulla och färgsprakande ideér här. Victoria i peruk med korkskruvslockar och kungen utklädd till ökenschejk. Klänningar som kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine bar kom från Kungliga Operans kostymförråd och som använts i uppsättning av Rigoletto.

Lägg lite extra tid på planeringen

De allra flesta har en eller flera favoritfilmer och tycker om att då och då försjunka i filmernas värld. Det gör att många anser att maskeradkläder med filmtema är ett utmärkt val när det är dags för maskerad. Många butiker som marknadsför maskeradkläder har kostymer med filmtema för såväl barn som vuxna i sitt sortiment. Det gör att alla kan hitta en dräkt som passar. Om temat är skräck kan man satsa på att klä ut sig till Freddie Krueger, Michael Myers eller någon annan läskig figur.

Är temat 50-tal kan man istället välja någon av karaktärerna från Grease. Möjligheterna är många och det är bara att välja och vraka. Det finns gott om medeltida karaktärer för den som vill pröva på livet som drottning eller riddare. Kung Arthur hör till exempel hemma i filmerna men även på maskeraden. Även drottning Elizabeth den första av England finns i såväl film som verklighet och även som karaktär på maskerader. Det finns helt enkelt många karaktärer som gestaltats på film som även passar bra när det är dags att klä ut sig.

Star Wars-dräkter 

En filmserie som många verkligen uppskattar är Star Wars. Dessa populära filmer som en gång skapades av George Lucas har vunnit miljoner människors gillande sedan 1970-talet. Många fascineras därför av tanken på att förvandlas till Darth Vader, Luke Skywalker eller R2D2 för en kväll. Det finns gott om populära karaktärer att välja mellan. Den som vill vara prinsessa för en dag kan välja att klä ut sig till prinsessan Leia. Vill man skrämma någon kanske Darth Vader är det bästa valet. Här finns såväl stiliga karaktärer som mer fiktiva karaktärer. Alla kan nog hitta någon de vill föreställa i de här filmerna.

Maskeraddräkt Harry Potter

En annan populär serie filmer är Harry Potter. Att filmerna baseras på böcker som skrivits av J.K. Rowling vet nog de flesta. Det har pratats mycket om såväl böcker som filmer i många år. Populariteten tycks aldrig minska och det gör att många också väljer någon från den här serien när det är dags att klä ut sig.

Genren är naturligtvis fantasy och här får den som vill bekanta sig med karaktärer som Harry Potter, Hermione Granger, Lord Voldemort och Albus Dumbledore. Det har skapats maskeradkläder föreställande många av dessa karaktärer som kan användas på maskerad.

Superhjältedräkter

I filmens värld finns gott om superhjältar. De flesta känner till Superman, Spiderman och Batman. Utöver dessa finns även gott om andra exempel. Wolverine och Hulken är några av de mer namnkunniga. Den som vill imponera på de andra gästerna kan med fördel komma utklädd till någon av dessa välbekanta figurer. Dessa dräkter brukar finnas för såväl små som stora hjältar.

Spidermandräkter

Som redan nämnts är Spiderman en av de mest namnkunniga superhjältarna i filmens värld. Det gör att många bestämmer sig för att klä ut sig till just honom. Många barn önskar sig just en Spiderman-dräkt i present. Ibland används dräkterna hemma, ibland på maskerad. Många vuxna som bjuds på temafest väljer också att klä ut sig till just denna superhjälte. Även om det var i en amerikansk serietidning som den här hjälten fick sitt genombrott så känner dagens publik honom främst från filmerna. Tobey Maguire är en av de kända skådespelare som har gestaltat Spiderman på bioduken.

Batman och andra karaktärer man kan klä ut sig till

Om du ska gå på maskerad och klä ut dig till superhjälte men inte vill vara Spiderman, vem ska du då vara? Det är förstås en smaksak, men Batman skulle kunna vara ett bra val. Batmandräkter finns att hitta i flera butiker. Du kan dessutom klä ut dig till andra karaktärer från dessa filmer. Kanske vill du hellre gå på fest föreställande Batmans följeslagare Robin? Eller kanske vill du klä ut dig till Catwoman och strosa runt på festen. Om du vill sprida lite skräck omkring dig är valet naturligtvis givet. Då är det Jokern du ska klä ut dig till.

20-talsdräkter för maskerad

Den som har fått en inbjudan till en 20-talsfest letar naturligtvis febrilt efter 20-talskläder. Dessa kan för övrigt komma väl till pass även när du fått en inbjudan till en maskerad. De här kläderna tillåter dig nämligen att se strålande läcker ut samtidigt som du är utklädd. När det pratas om det glada 20-talet tänker många på flapperstilen med korta snygga klänningar, långa svarta handskar och hårband. Det är också många som kommer att tänka på gangsterstilen. 

Vad innebär då det? Naturligtvis en kritstrecksrandig kostym och en vit slips. Det betyder att det finns gott om snygga maskeradkläder för både kvinnor och män på temat 20-tal. Du kan klä ut dig till den store Gatsby för att imponera. Kanske klär du ut dig till en glad och glamourös Charleston-dansös. Du har många karaktärer att välja mellan. Det här är ett tema som faller många i smaken och utbudet är stort. Gissningsvis kommer 20-talet att bli ett populärt tema de kommande åren eftersom det snart blir 100-årsjubileum.

50-talsdräkter till maskeradfesten

Har du blivit inbjuden till en maskerad där temat är 50-tal? Eller är klädseln fri men du har valt 50-tal? Det är definitivt ett smart val. Det finns nämligen gott om outfits som passar in på temat. Gillar du till exempel Grease? Handlingen i filmen utspelades på 50-talet och kläderna och looken är typiska för detta årtionde. 

Du kan alltså klä dig som Danny eller Sandy och smälta in perfekt. Läckra leggings och prickiga hårband är bara några av de saker du behöver. Coola skinnjackor passar också perfekt. Du kan naturligtvis också klä ut dig till ikonernas ikon Marilyn Monroe. Även denna tjusiga tjej hade sin storhetstid på 50-talet. Förutom maskeradkläder kan du även köpa till peruker och accessoarer. På så sätt kan du få den perfekta looken inför festen.

60-talskläder

60-talet var det årtionde då hippiekulturen fick sitt genombrott. Det var då Woodstockfestivalen såg dagens ljus första gången. Det pratades om kärlek och fred. Det sades att allt var möjligt. Om du vill föra in lite av den andan på festen kanske du vill satsa på 60-talskläder. Naturligtvis finns det gott om maskeradkläder med just detta tema att välja på. Klä dig som en lycklig hippie med blommiga mönster och utsvängda byxor. 

Eller varför inte satsa på en läcker färgrik klänning och ett par stora solglasögon. Naturligtvis är ett halsband med fredstecknet ett måste som accessoar. Neonfärger, blommor och glada mönster är några av de saker som förknippas med 60-talet. Detta är något du bör tänka på när du planerar din outfit. Oavsett om du vill ha kort klänning, lång klänning eller långbyxor finns det gott om alternativ.

70-talskläder

För den som gillar disco är 70-talet årtiondet att minnas. Om du vill återuppliva gamla minnen, eller kanske grämer dig över att du aldrig fick uppleva detta decennium, ska du förstås klä dig i 70-talskläder på festen. Platåskor, paljettklänningar och läckra peruker med 70-talstema är några av de saker du kan ladda upp med inför maskeraden. De som var unga på 70-talet vet att det går utmärkt att släppa loss på dansgolvet iklädd dessa dräkter. 

Nu är det dags för dig att uppleva glädjen från 70-talet. Glitterbälten som accessoar till byxor och klänningar hör också till. Se gärna ABBA och deras outfit när de vann Eurovision Song Contest med Waterloo framför dig. Det är en look att eftersträva när temat är 70-tal. Är det du som ska ordna festen? Då ska du förstås inte glömma discokulorna och konfetti. Sådant hittar du i de flesta partybutiker. Den rätta musiken är naturligtvis också viktig på 70-talsfesten.

80-talskläder

Att hitta maskeradkläder med 80-talstema är enkelt. Det här är ett årtionde som många älskar. Man kan naturligtvis fråga sig varför, men det är faktiskt ganska enkelt att begripa. Kläder med neonfärger kan ju göra vem som helst glad. Att dessutom få dra på sig zebramönstrade plagg utan att det är något konstigt med det kan ju också höja humöret rejält. Har du alltid drömt om att få klä dig i en neongrön träningsoverall när du går på fest? Då har du tillfället framför dig nu. Dra på dig en peruk som ger dig en hockeyfrilla eller måla naglarna i neonfärger. 

Glöm för all del inte svettband och benvärmare. De är ett måste när det är 80-talstema på gång. När du ska på 80-talsfest finns det massor av passande kläder och peruker att välja mellan. Klä ut dig till de kända rörmokarna Mario och Luigi som fick sitt stora genombrott under detta årtionde, eller dra fram våffeljärnet och våffla håret. Komplettera din nya frisyr med neonrosa benvärmare och en läcker kjol. Saknar du något? Se då till att komplettera med färgglada 80-talssmycken.

90-talsdräkter

90-talet finns fortfarande i relativt färskt minne för många av oss. Här finns det gott om välkända karaktärer som slog igenom och som blev de stora snackisarna. Rörmokarna Mario och Luigi dominerade tv-spelsvärlden efter att ha börjat bli kända under 80-talet. På skivspelarna gick skivor med Nirvana varma. Om du vill klä ut dig till en kändis är Kurt Cobain ett smart val.

Hör du till de som satt klistrade framför tvn och tittade på Baywatch? Då är förstås 90-talstemat efterlängtat. Klä ut dig till Mitch Buchanan och visa att du äger stranden, eller festlokalen. Eller gå på fest klädd som snygga CJ Parker och se om du lyckas vinna männens hjärtan på dansgolvet.

Vill du satsa på något mer barnsligt? Teletubbies slog igenom stort på 90-talet och en dräkt som förvandlar dig till en av dessa färgrika karaktärer passar perfekt oavsett om du är 5 eller 50 år. Chansen är dessutom stor att du kan smyga runt på festen utan att någon känner igen dig. Utseendet skiljer sig troligen en hel del från ditt vanliga.

Ska du gå tillsammans med dina tjejkompisar på festen? Varför inte klä ut er till musikgruppen som alla pratade om på 90-talet; Spice Girls? De flesta som levde på 90-talet kommer nog ihåg monsterhiten Wannabe. Många kan också än idag peka ut vilken Spice Girl som är vilken. Nu har du också chans att förvandlas till din favoritkrydda. Dra på dig en röd peruk och bli Ginger Spice för en kväll. Kanske gillar du en mer bekväm klädsel än den Geri Halliwell brukade bära? Då kan Sporty Spice vara rätt kryddtjej för dig. Dra på dig träningsoverallen och sjung.

Klä ut sig som par – idéer kring det

Ska du gå på maskerad tillsammans med din partner? Då kanske ni vill klä er i matchande dräkter. Det finns gott om alternativ som skulle kunna passa. Varför inte klä ut er till Danny och Sandy från Grease. De är ett vackert par och de äger förstås dansgolvet. Ett annat mer humoristiskt förslag är Mario och Luigi från Super Mario Bros. Ni skulle också kunna klä ut er till Batman och Robin eller Batman och Catwoman. Tjuv och polis är ett annat roligt förslag.

Det finns förstås mängder med förslag på radarpar genom historien. Naturligtvis beror det hela på om det finns något bestämt tema för festen eller om det handlar om en vanlig maskerad. Ni skulle till exempel kunna köra maskeradkläder som gör er till Bill och Hillary Clinton. Ni kan också köpa dräkter som snabbt förvandlar er till en kung och en drottning. 

Det finns också många kända par från filmens värld. Ni skulle till exempel kunna klä ut er till en dansant par, närmare bestämt Baby och Johnny från Dirty Dancing. Då gäller det förstås att ni är beredda att visa vart skåpet ska stå när det är dags för dans. Känner ni inte för att dansa kan ni alltid klä ut er till Pippi Långstrump och Lilla Gubben. Det finns nämligen även djurdräkter att fynda i butikerna.

Djurdräkter till maskeradfesten

Det finns så många alternativ när det är dags för temafest och utklädning. Det kan göra att det är svårt att välja. Ibland när man kliver in i en festlokal kan det upplevas som att många valt liknande dräkter. Om du vill kunna känna dig relativt säker på att bli ensam om din outfit behöver du vara kreativ. Fundera över vilka maskeradkläder som inte är lika vanliga. Ett bra sådant exempel är djurdräkter. Det är dessutom ett utmärkt sätt att kunna strosa runt ganska obemärkt på festen. Det är troligtvis inte speciellt många som känner igen dig om du kommer förklädd till en zebra, en gris eller en åsna. Satsa gärna på en djurdräkt om du vill ha något annorlunda.

Djurdräkter finns förstås för barn också. Många yngre barn älskar djur och vill gärna klä ut sig till ett. Djurdräkterna brukar dessutom vara mjuka och sköna att ha på. Detta brukar uppskattas av barnen. Naturligtvis kan detta även vara bekvämt för vuxna. Bland djurkläderna finns massor att välja på. Den som vill kan klä ut sig till häst, en annan till tiger. Gris, hund, katt och kanin är några andra exempel på möjligheter.

Kigurumi

Ska du gå på maskerad och vill ha en riktigt mjuk och mysig dräkt? Eller vill du helt enkelt ha en mysdräkt utöver det vanliga hemma i soffan? Då är en kigurumi-dräkt det perfekta valet. De brukar ha ett mjukt och behagligt fleecefoder inuti som gör dem sköna att ha på. De ser dessutom roliga ut. Det gör att de även passar bra att ha på maskerad eller temafest. Det behöver förstås inte påpekas att det även finns kigurumi-kläder för barn. Både små och stora barn brukar fascineras av dessa.

Hur ser då kigurumi-dräkterna ut? Det kan variera väldigt mycket. Utbudet är stort och rejält. Du kan till exempel välja en dräkt föreställande en valross med både dräkt och huvud. Ett annat alternativ är att klä ut dig till en blå enhörning. Igelkott, känguru och panda är andra kigurumi-alternativ som finns. Dinosaurie, katt, apa och snöuggla är andra figurer som finns att välja på.

Om du har en son eller dotter som tycker om att mysa och leka samtidigt är en kigurumi-dräkt den perfekta presenten. De brukar uppskattas när de ges bort som födelsedagspresent eller julklapp. Naturligtvis finns det vuxna också som tycker om att koppla av i den här typen av kläder, men det är kanske inte lika vanligt som bland de yngre familjemedlemmarna. Som maskeradklädsel fungerar kigurumin dock precis lika bra för vuxna.

Medeltidskläder

Att fascineras av Medeltiden och de som levde på den tiden är inte ovanligt. Många har nog drömt om att vara riddare eller prinsessa för en dag. Ofta är det just Medeltidens riddare och fagra prinsessor som ligger till grund för dessa fantasier. Att klä ut sig till riddare, prinsessa, gycklare eller hovdam för en kväll kan vara en bra gyllene medelväg. Det är ju svårt att uppfinna en tidskapsel som hjälper dig att resa tillbaka till Medeltiden. Genom att välja Medeltidskläder på maskeraden kan du få prova på rollen för en stund. Det finns en hel del Medeltidskläder att välja på. Du kan klä ut dig till prinsessa, bågskytt, adelsman, riddare, munk eller något helt annat.

Kläderna är ofta påkostade och vackra. De ger helt enkelt en känsla av lyx och av en annan epok. Det kan rentav kännas som att du har rest i tiden. Naturligtvis kan du också hitta en dräkt som hjälper dig att förvandlas till en känd person från denna tid. Du kanske vill föreställa den vackra Marion från Robin Hood. Eller kanske är det kung Arthur du vill föreställa. Känner du att du vill vara en lite mer ondsint figur när du ändå ska lämna din egen skepnad? Då kan sheriffen av Nottingham vara ett tänkbart val. Det finns gott om alternativ och du väljer helt själv om du vill föreställa en vanlig person eller en kunglighet. På maskeraden är det fritt fram att anta vilken gestalt du vill.

Även barn kan naturligtvis hitta många medeltidsdräkter som passar. Även de små kan klä ut sig till allt från drottning till korsfarare. Många små barn tycker om att föreställa en hjälte i form av en riddare med såväl rustning som svärd. Andra har drömt länge om att få ta på en vacker klänning och en peruk med långt vackert hår och föreställa en vacker prinsessa. Allt detta är möjligt med hjälp av de Medeltidskläder för barn som finns i partybutikerna.

Piratdräkter

Piratkläder har i många år varit populära och den populariteten ser ut att leva vidare. Alla kan hitta en piratdräkt som passar oavsett ålder, kön och personlighet. Såväl små tjejer som killar kan hitta passande piratdräkter för barn. De passar bra att ha på maskeraden men går precis lika bra att ha hemma när det ska lekas.

Hur ser utbudet då ut för vuxna som vill klä ut sig till en pirat på festen? Det är heller inga problem att hitta något som passar. Välj en dräkt som förvandlar dig till en karibisk pirat eller klä ut dig till en sexig piratkvinna. Du kan klä ut dig till elak pirattjej, mordisk manlig pirat eller zombiepirat. Även här finns det ett brett sortiment och du kan välja en stil och en dräkt som du trivs med. Vilka maskeradkläder du till slut fastnar för kan förstås till viss del också bero på vilken typ av tillställning de ska användas till. Du kanske väljer en smula annorlunda om du ska gå på en möhippa tillsammans med dina bästa vänner, än om du är bjuden på after work på jobbet med utklädningskrav. Det viktigaste att komma ihåg är att det finns en dräkt för varje tillfälle.

När det gäller just piratkläder kan accessoarerna vara viktiga. När du ser en pirat framför dig ser du säkert den klassiska ögonlappen. Du kanske också ser en bandana. För vissa är det också viktigt att piraten har tillgång till ett svärd. Oavsett vilka accessoarer just du förknippar med en sjörövare så är det förstås viktigt att du ser till att införskaffa dessa. De butiker som säljer maskeradkläder brukar även sälja tillbehör. Svärd, ögonlappar, hattar och bandanas är bara några av de tillbehör som kan höja helhetsintrycket. Det är förstås också individuellt hur omsorgsfullt man vill klä ut sig. Vissa vill bara ha en hatt och lite teatersmink. Andra vill klä ut sig tills inte ens de närmaste känner igen dem. Vad just du väljer är förstås helt upp till dig.

Både stora och små kan naturligtvis klä ut sig till en känd sjörövare om de vill. På temat piratkläder finns det ju några lämpliga filmkaraktärer. De flesta kommer nog till exempel ihåg den ibland ganska besvärlige Jack Sparrow. Kapten Krok är en annan gammal klassisk sjörövare som många nog minns. Det finns givetvis dräkter som hjälper den som vill att klä ut sig till båda dessa.

Oavsett om man vill ge ett vänligt och busigt intryck eller om man vill skrämma vettet ur alla man möter kan pirat vara ett gångbart val. Med hjälp av valet av dräkt och eventuellt smink kan du styra över vilket intryck du ger. Ska du gå på Halloweenfest kanske en spökpirat eller en mordisk sjörövare blir ett bra val. Ska du gå på barnkalas kan du istället föreställa en snäll men kanske lite busig pirat.

Sjukhusdräkter

Många jobbar inom vården. Dessa personer har alla viktiga yrken där de hjälper människor på olika sätt. Alla kan eller vill inte jobba på sjukhus, men även om man inte jobbar som sjuksköterska eller läkare till vardags, kan man testa på livet som vårdarbetare för en kväll. Åtminstone går det att klä sig i sjukhuskläder för en kväll, när det är dags för maskerad. Vissa dräkter skulle kunna smälta in i vilken sjukhuskorridor som helst. Andra skulle nog få de påstådda kollegorna att höja både ett och två ögonbryn. Det finns mer traditionella sjukhusdräkter men även mer speciella varianter.

Vill du klä ut dig till något uppseendeväckande med sjukhusanknytning kan du klä ut dig till en värktablett. Den här typen av dräkt har naturligtvis inspirerats av den gamla välkända reklamfiguren Iprenmannen som ofta förekom i tv-reklamen för några årtionden sedan. Den yngre generationen kanske inte minns den trallvänliga refrängen. De flesta över 30 år har nog däremot inga problem att dra sig till minnes hur den lät. Att klä ut sig till denna roliga karaktär kan kännas underhållande för många.

Naturligtvis finns det även många andra alternativ inom sjukhusgenren för både vuxna och barn. Snäll och söt sjuksköterska är en karaktär, kvinnlig mentalsjukhuspatient en annan. Som du hör finns det stora kontraster. Det går också att klä ut sig till en helt vanlig doktor, eller till en blodtörstig zombieläkare. Är det dags för Halloweenfest kanske en blodig kirurg eller operationssjuksköterska är ett bra alternativ. Det finns också dräkter för såväl läkare som sjuksköterskor i zombiestil. Vissa vill se snälla och hjälpsamma och trösterika ut.

Andra vill hellre få utlopp för en lite mer elak sida. Därför är det förstås perfekt att det finns maskeradkläder såväl för den som vill föreställa en skicklig och hjälpsam kirurg som räddar människoliv och för den som vill föreställa en otäck mordisk sjuksköterska på krigsstigen. Det finns helt enkelt något för alla inom denna genre. Även till sjukhuskläderna kan det vara roligt att komplettera med accessoarer. Sjuksköterskan kanske vill ha en spruta i handen på festen. Läkaren kanske vill bära ett stetoskop runt halsen. Detta är bara ett par exempel på tillbehör som kan passa till den här typen av dräkter.

För de som väljer att klä ut sig till zombieläkare och zombiesjuksköterskor kan det också passa bra med teatersmink. På det sättet kan kompletterande ansiktsmålning sätta pricket över i.

Uppblåsbara dräkter

Att gå på en maskerad, Halloweenfest eller annan temafest med utklädning är roligt. Ibland kan det dock även vålla en del bekymmer. Det är nämligen inte alltid helt lätt att komma fram till vad man ska gå klädd som. Vissa vill klä ut sig så lite som möjligt. De kan ta hjälp av lite smink eller en mask och någon huvudbonad. På så sätt har de snabbt förändrat sitt utseende men kan använda sina vanliga kläder. För vissa är det å andra sidan viktigt att gå in helhjärtat för uppgiften. De vill klä ut sig så att de knappt går att känna igen. Det är här det kan bli klurigt. Det gäller helt enkelt att hitta maskeradkläder som inte alla andra väljer. Det gäller att klä ut sig lite mer, att spexa lite. Då kan uppblåsbara dräkter vara till stor hjälp. Det är inte många som vågar vara så annorlunda. Många tycker att det är att gå lite väl långt utanför bekvämlighetszonen.

För de som vill sticka ut är däremot de uppblåsbara dräkterna ett av de allra bästa valen. Alla kommer garanterat att lägga märke till dig när du kommer gående i en uppblåsbar dinosauriedräkt eller när du klätt ut dig genom att försvinna i en uppblåsbar tjur som någon rider på. Även om dessa dräkter inte hör till de allra vanligaste på maskeraderna så finns det ett relativt stort utbud. Du kan också välja en dräkt där du har ett uppblåsbart flygplan runt midjan, så att det ser ut som att du är ute på flygtur. Eller varför inte gå runt med en rymdraket på ryggen, uppblåst givetvis. De här dräkterna är verkligen roliga. De är dessutom något alldeles extra. Om du vill vara med och tävla om bästa förklädnad kan det vara smart att välja en uppblåsbar dräkt. Det finns varianter för barn och modeller för vuxna. Vissa kan också användas av både barn och vuxna.

Oktoberfestkläder

Vad känner du till om Oktoberfest? Har du bra koll på den här stora tillställningen som har sitt ursprung i Tyskland? Även om festligheterna fortfarande är som allra störst just i Tyskland, har Oktoberfest vunnit stor popularitet även i andra länder. Vissa väljer att resa till Tyskland för att delta i festligheterna på plats. Andra drar ihop vänner och bekanta på en Oktoberfestinspirerad tillställning på hemmaplan. Då är det förstås viktigt rätt att hitta de rätta kläderna. Tyrolerhatt, dirndl-klänning och klassiska lederhosen är bara några av de läckra plagg du behöver. Du kan hitta helfestliga oktoberfestkläder bland maskeradkläderna i de butiker som säljer den här typen av produkter.

Det finns outfits för barn, men oktoberfest är främst en fest för vuxna och därför är utbudet också främst riktat till vuxna festglada människor. Gå på Oktoberfest i Sverige eller i Tyskland eller vart du än befinner dig. Dra på dig klassiska kläder som passar för tillfället. Därefter är allt klappat och klart. det är bara att njuta av härlig stämning, god öl eller annan dryck och förhoppningsvis fantastiskt sällskap.

Naturligtvis kan Oktoberfestkläder även användas när du ska gå på en maskerad. Om du vill se glad, trevlig och präktig ut är de här kläderna verkligen klippta och skurna för dig.

Klä ut sig på Halloween

Halloween har verkligen blivit en omåttligt populär högtid här i Sverige. Naturligtvis nådde högtiden över Atlanten och hit till slut. Nu är det många som karvar i pumpor och placerar sina färdiga mästerverk utanför ytterdörren. Många barn klär ut sig till pumpor, liemän och zombies och går runt och tigger godis. Halloweenfester ordnas för både stora och små. Behovet av läckra maskeradkläder blir med andra ord extra stort till Halloween. Det gör att oktober är den allra bästa och mest stressiga månaden för alla som jobbar i de butiker som säljer maskeraddräkter och tillbehör. De får alla jobba hårt under den annars så mörka höstmånaden.

Vissa väljer att klä ut sig till riktigt skrämmande figurer på Halloween. Det är häxor, dödskallar, zombies och skrämmande mordiska skräckfigurer som samlas för att festa och fira. Det kan förstås tyckas en aning otäckt men faktum är att det brukar uppskattas av de flesta. Den som inte vill behöver förstås inte följa något skräcktema. Det finns ju mycket annat att klä ut sig till också. Det finns knappast någon som har några invändningar om du kommer utklädd till hippie eller till ett djur istället för en läskig skräckfigur. Alla gör som de vill helt enkelt.

Skrämmande Halloweendräkt

När du ska shoppa till Halloween gäller det att du är ute i god tid. Det är som nämnts många som klär ut sig till den här helgen. Det innebär att dräkter kan ta slut. Storlekar kan också försvinna snabbt och du kanske inte hittar något du gillar om du ger dig ut i sista stund. Se därför till att börja leta efter en passande Halloweendräkt i god tid. Var gärna ute en månad i förväg. På så sätt kan du känna dig ganska säker på att hinna hitta något lämpligt.

Vilken typ av maskeradkläder passar då bäst när det är dags att köpa en Halloweendräkt? På senare år har clowndräkten varit populär. Många klär ut sig till otäcka clowner, troligtvis inspirerade av filmen ”Det”. Andra populära val är liemannen, filmkaraktärer som Freddie Krueger och Jason samt naturligtvis häxor och zombies. Den som har lite fantasi kan dock hitta många passande alternativ. Som tidigare nämnts finns det naturligtvis inga rätt eller fel. Alla gillar inte skräck. Vissa tycker att temat är fantastiskt spännande och lägger stor möda på att hitta en riktigt skrämmande outfit. Andra ryser bara vid tanken och föredrar en mer humoristisk utstyrsel. Var och en bör göra det de känner sig mest bekväma med. Det spelar egentligen ingen roll om du klär ut dig till djävul eller om du föreställer en ängel. Huvudsaken är att du klär ut dig och att du kommer till festen med ett gott humör. På så sätt kan Halloweenfesten bli en tillställning värd att minnas.

Många barn tycker om att klä ut sig till Halloween. Det betyder att du kanske behöver leta efter en fin Halloweendräkt även till din son eller dotter. Även här är det viktigt att ni i god tid börjar finkamma butikerna i jakt på rätt kläder. I barnstorlekar är det rykande åtgång på alla maskeradkläder runt den här helgen. Det lönar sig verkligen att vara ute före alla andra. Faktum är att det inte skadar att börja titta runt redan efter sommarlovet. Då har inte jakten på de rätta maskeraddräkterna börjat än. Då har ni fortfarande tillgång till ett komplett utbud.

Halloweenmask

Vissa dräkter gör sig bäst tillsammans med en mask. Det gäller förstås när man ska på maskerad men kanske framför allt till Halloween. Många av de kläder som lockar mest till högtiden hör till de som nästan kräver en mask. En clowndräkt känns till exempel ganska ofullständig utan en passande mask. Även liemannen blir en ganska trist figur utan en mask. Att leta efter en passande Halloweenmask är med andra ord nästan lika viktigt som att leta efter en dräkt. Det finns till och med vissa som väljer att hoppa över dräkt och enbart satsa på en mask och andra tillbehör.

Faktum är att det kan fungera ganska bra. Visserligen blir det inte samma fulländade resultat som vid användning av både mask, dräkt och andra tillbehör men det kan ändå räcka bra. En mask framför ansiktet kan ju faktiskt göra nästan vem som helst svår att känna igen. Om du får en sen inbjudan till en Halloweenfest och inte hinner köpa en komplett utstyrsel kan en enkel mask vara en bra nödlösning.

Det finns många olika Halloweenmasker att välja mellan. Vissa kan användas fristående utan problem. Andra kräver en dräkt för att de ska göra någon nytta. Exempel på masker är djurmasker, Jasonmask, häxmasker och liemanmasker. Det är viktigt att komma ihåg att detta bara är ett axplock. I butikerna finns ett enormt utbud. Du kan närmast välja och vraka. Masker finns självklart för både barn och vuxna. Det finns också Halloweenmasker som passar de flesta plånböcker. Vissa är enkla och väldigt billiga. Andra är mer påkostade och verklighetstrogna. Dessa kostar naturligtvis också mer. Du väljer själv hur mycket pengar du är beredd att lägga ned.

Smink och makeup till Halloween

Vissa väljer att strunta i Halloweenmasken och satsar istället på teatersmink. De butiker som säljer maskeradkläder brukar också erbjuda ett bra utbud av smink. Det handlar förstås inte om traditionella makeupprodukter. Här handlar det om smink som kan hjälpa dig att trolla fram en annan ansiktsfärg eller skrämmande effekter. Du kanske vill måla dit läskiga gapande sår. Kanske är det gamla inflammerade ärr du vill skapa. Det bör inte vara några problem alls med all den makeup som finns. 

Här finns allt från läppstift som kan hjälpa dig att skapa rätt look när du ska föreställa Jokern, till puder, rouge och specialeffekter. Med hjälp av makeup kan du skapa en mer unik look än med en mask. När du väljer att använda mask kan du inte påverka ditt utseende eller uttryck. Det kan du om du istället sminkar dig. Här är det förstås inte fråga om någon diskret vardagssminkning. Här är det meningen att du ska ta i så att du nästan spricker. Det finns helt enkelt inget som heter för mycket när det är Halloween.

Linser till maskeradfest

När det är dags för Halloween gäller det att vara kreativ. I synnerhet om du ska försöka klä ut dig till en så otäck figur som möjligt. Då räknas även detaljerna. Man kan ju tycka att det borde räcka med en maskeraddräkt som förvandlar dig till en typ som får håret att resa sig på armarna. Faktum är dock att det inte alls räcker. De allra flesta kommer att bära sådana kläder. Om du vill skilja dig från mängden behöver du tänka ett steg längre. Du kan till exempel välja att sätta in partylinser. Sådana kan verkligen åstadkomma stor förändring. Tänk dig till exempel att du helt plötsligt har helt vita ögon. Eller varför inte onaturligt blodsprängda ögon. Sådana linser hittar du utan problem i butikerna online.

Linser kan naturligtvis även användas när du klär ut dig till annat än skräckfigurer. Om du ska gå på 80-talsfest kan du komplettera benvärmarna och permanenten med ett par neongröna linser. Ska du gå på 60-talsfest kan du välja ett par linser med fredssymbol eller färgglada linser. Du kan också förändra din festlook rejält genom att välja flerfärgade linser eller kanske genom att välja linser med blixtar eller någon annan spännande effekt. De flesta du får ögonkontakt med kommer troligtvis att haja till rejält. Frågan är om de upptäcker vad det är som är så annorlunda med dig. Att du bär en dräkt kommer de naturligtvis att se. Men kommer de att kunna sätta fingret på vad det är mer som skiljer dig från ditt vardagliga jag?

Mask till maskeradbal

Har du fått en inbjudan till en maskeradbal? Då har du verkligen en fantastiskt rolig tillställning att se fram emot. Du behöver förstås införskaffa de rätta kläderna och även en mask till maskeradbalen. Valet är inte alltid helt enkelt. Här gäller det att hitta något högtidligt och vackert. Det är naturligtvis inte läge att välja en djurdräkt med inbyggd mask eller en zombiemask. Här är det något helt annat som är aktuellt. Här gäller det att välja med omsorg och att sätta stil och klass i första hand. Du vill naturligtvis göra succé på balen samtidigt som du vill komma utklädd. Det är ju inte meningen att de andra ska se direkt att du är du. Det gäller att kunna skrida fram på dansgolvet med viss anonymitet, åtminstone till en början. Kanske delas det rent av ut ett pris till den gäst som har den bästa klädseln och masken. Då är det förstås extra viktigt att välja balklänning eller kostym och mask med omsorg.

Butiker som säljer maskeradkläder på nätet

De allra flesta behöver vid något tillfälle köpa maskeradkläder. Många tycker att det är allra enklast att sköta inköpen på nätet. Det fungerar utmärkt oavsett om det är ett barn eller en vuxen som ska ha kläderna. Naturligtvis fungerar det även bra när det är tillbehör och partydekorationer som ska införskaffas. Utbudet på nätet är brett och bra och det finns ett flertal välsorterade butiker att välja mellan.

Partykungen

En av de butiker som säljer maskeraddräkter, masker och tillbehör på nätet är Partykungen. Butiken har ett enormt utbud och sortimentet växer dessutom hela tiden. Den som beställer kan vänta sig snabb leverans. Ofta skickas det man beställt redan samma dag, eller dagen efter. Förutom kläder och masker till maskeraden eller Halloweenfesten finns även mycket annat. Här finns dekorationsprodukter inför Halloweenfest, födelsedagskalas, möhippa och många andra tillställningar. Här finns också ballonger, tips inför alla typer av fester, servetter och plasttallrikar till festdukningen och massor av andra saker. Hos Partykungen finns helt enkelt det mesta som kan tänkas behövas oavsett om det är en maskerad eller annan fest på gång.

Zingland

En annan populär butik som säljer maskeradkläder är Zingland. Även denna butik kan erbjuda snabba leveranser och ett bra utbud. Inte heller här består sortimentet enbart av dräkter och masker. Hattar och dekorationer till kräftskivan finns, liksom allt du kan tänkas behöva inför Pridefestivalen. Mängder av produkter till allt från bröllop till barnkalas hittar du också här.

Buttericks

En fjärde butik som är känd inom den här genren är Buttericks. Här hittar du självfallet maskeradkläder och masker som hjälper dig att byta utseende totalt. Den typen av produkter behövs förstås när du blivit bjuden på maskerad eller Halloweenfest. Du hittar även sådant du behöver när du själv ska ordna en fest. Det spelar ingen roll om det är ett födelsedagskalas för ett barn eller en 50-årsfest. Det du behöver till dekoration, dukning och festliga kläder finns här.

Att shoppa på nätet underlättar ofta. Det gör att du kan hitta allt du behöver på samma ställe. Det gör också att du slipper anpassa dig till specifika öppettider och geografiska avstånd. Du kan helt enkelt kika runt i butiken när du har en ledig stund. Det spelar ingen roll om det är mitt på dagen eller mitt i natten. Onlinebutikerna har alltid öppet. Du får dessutom ofta bättre priser när du köper maskeradkläder på nätet jämfört med i en fysisk butik.

Försäljning av maskeradkläder online

Det här är några av de bra webbsidorna att besöka när du har fått en inbjudan till en maskerad eller en Halloweenfest. Oavsett om du är ute efter en fullfjädrad maskeradklädsel eller bara vill ha lite dekorationsprodukter så är det här de rätta butikerna. Leveranstiderna är korta, priserna mycket rimliga och du har dessutom enormt många valmö