Test av gräsklippare

Tabellen visar några av de bästa gräsklipparna, vilket drivmedel du måste använda samt specifikationerna klippbredd, ljudvolym och vikt som alla kan spela in när man ska välja gräsklippare. [2015-04-15]

Sammanställning över några av de bästa gräsklipparna

Bosch Rotak 43 Li
elgräsklippare från Bosch Brahma
 • Batteridriven
 • Klippbredd 43 cm
 • Ljudvolym 71 dB(A)
 • Vikt 13,4 kg
 • + Ergonomisk
  + Lätt
  + Kantnära klippning
  + Slipp kablar och bensinlukt
+ Bra grillresultat
+ Inbyggda aromlådor
+ Bra pris
looks_two Bosch Rotak 37
elgräsklippare från Bosch
 • Sladd (Modellen finns med batteri)
 • Klippbredd 37 cm
 • Ljudvolym 86 dB(A)
 • Vikt 12 kg
 • + Ergonomisk
  + Lätt
  + Lättskött & praktisk
  - Sladd (Modellen finns även med batteri)
+ Bra grillresultat
+ Stabil
- Ömtåliga bromsklaffar
- Dyr
looks_3 Bosch Rotak 40
elgräsklippare från Bosch
 • Sladd (Modellen finns med batteri)
 • Klippbredd 40 cm
 • Ljudvolym 85 dB(A)
 • Vikt 13 kg
 • + Ergonomisk
  + Lätt
  + Lättskött
  - Sladd (Modellen finns även med batteri)
+ Stabil
+ Användarvänlig
- Svårt att justera hjullåsen

1. Bäst i test – Bosch Rotak 43 Li

Vi rekommenderar Bosch Rotak 43 Li. Du köper Bosch Rotak 43 Li hos CDON.se.

Bosch Rotak 43 Li är en batteridriven och då även sladdlös gräsklippare som kapar ditt gräs till perfektion i trädgården. Trots den relativt smala klippbredden på 43 centimeter så kan den på ett effektivt sätt klippa gräset som ligger närmast kanten vid rabatter och murar.

Gräsklippare från Bosch Rotak

Detta är till stor del tack vare den innovativa gräskammen som maskinen är utrustad med. Handtaget kan du enkelt justera för att du ska få en så ergonomisk klippning som möjligt. Gräsklipparen har även med sina 13,4 kilo en mycket låg vikt, vilket gör den både lätt att styra och enkel att vinterförvara. I gräsuppsamlaren får du plats med upp till 50 kilo gräs, vilket gör att du inte behöver tömma maskinen så ofta.

Via laddindikeringen kan du enkelt se när det är dags att ladda upp maskinen på nytt och tack vare det extrabatteri som medföljer så kan du alltid ha maskinen redo för att användas. Detta är helt enkelt en gräsklippare där du slipper både sladdtrassel och bensinlukt som kan uppstå hos bensindrivna gräsklippare.


2. Bosch Rotak 37

Du köper Bosch Rotak 37 hos CDON.se.

Gräsklippare från Bosch Rotak

Bosch Rotak 37 är en eldriven gräsklippare som har en mängd bra finesser som underlättar ditt klippande på flera olika vis. Den är praktisk med sin kantnära klippning tack vare en innovativ gräskam. Extra kraftfull med en maximal effekt till kniven tack vare Powerdrive™-motor. Den klipper upp till 30 cm högt gräs och har en klippbredd 37 cm. Den är lätt och har två integrerade handtag som ger ökad bärkomfort samt har ergonomiska handtag.


3. Bosch Rotak 40

Du köper Bosch Rotak hos CDON.se.

Gräsklippare från Bosch Rotak

Gräsklippare Bosch Rotak 40 ger kantlös klippning tack vare innovativ gräskam. Gräsklipparen är extra kraftfull och har Powerdrive™-motor som ger maximal effekt till kniven. Utrustad med en 50 l-gräsuppsamlare vilket ger större kapacitet och färre avbrott för tömning. LeafCollect-funktionen samlar upp löv och blad som strimlas ner och matas in i uppsamlaren. Ergonomiska handtag för enkel hantering.


Källor till testet

Råd & Rön
I april 2015 publicerade tidningen Råd & Rön ett test där man jämfört olika gräsklippare. De eldrivna gräsklipparna är mycket bättre än sitt rykte – flera av modellerna i Råd & Röns test klipper långt, tjockt och till och med blött gräs med bra resultat. En extra fördel är de är både lättare och billigare än de bensindrivna.
Länk till testet.


Fördelar med en gräsklippare

En gräsklippare är alltid bra att ha hemma så att du enkelt kan sköta din gräsmatta. En handdriven gräsklippare ger dig gratis motion och i vissa fall kan gräsklippningen ge dig ett ordentligt träningspass.

Att välja rätt gräsklippare

Om du bor i hus med tomt så vet du nog att det på sommaren läggs en hel del tid på att hålla i ordning i trädgården. Det som även den utan gröna fingrar måste göra är att klippa gräsmattan, vilket man kan göra med en mängd olika gräsklippare. Men att hitta en riktigt bra och prisvärd modell är inte alltid så lätt. I den här artikeln så har vi sammanställt några av de idag bästa gräsklipparna på marknaden för att ditt val ska bli enklare. Om du ska köpa dig en ny gräsklippare så är det viktigt att du köper en modell som passar in på dina behov. Om du har en mycket stor tomt så kan det med fördel underlätta om du köper en maskin med lång sladd och stor klippbredd. Dessutom kan drivmedel vara avgörande i vissa fall, då även denna utgift kan komma att bli väldigt hög.

Gräsklippare finns idag av en mängd olika modeller och varianter att välja mellan. Det finns till exempel maskiner som drivs med bensin, av ett batteri, via vanlig el eller endast för hand. Den sistnämnda är som du kanske anar den modell som allt fler går bort ifrån att köpa, då dessa ofta är tunga att köra samt att det då tar mycket längre tid. Vilken gräsklippare som passar dig bäst avgör du naturligtvis själv, men det finns ett flertal olika saker som kan vara värda att kolla på för att kunna avgöra detta.

Till exempel kan det med fördel vara bra att välja en gräsklippare med en hög klippbredd, så att du får med dig så mycket gräs som möjligt på ett kör. Dessutom kan det uppskattas med en reglerbar klipphöjd så att du kan få den perfekta höjden på ditt nyklippta gräs. Även ljudnivå kan vara värt att ha med i beräkningarna. Detta då inte bara för din egen skull, utan även för att ge hänsyn till dina grannar och familjemedlemmar. För den som inte vill lägga ner tid och energi på att klippa sitt gräs så finns alltid möjligheten att köpa sig en självgående robotgräsklippare. Dock kostar dessa en hel del mer pengar än vad en vanlig gräsklippare gör, samtidigt som du här får gratis motion när du ändå ska hålla ordning i din trädgård.