Test av gasolgrillar

Vi har här sammanställt de gasolgrillar som blivit bäst i test eller erhållit ett mycket högt betyg i olika konsumenttester. Här hittar du en sammanställning över några av de bästa gasolgrillarna på marknaden, just för att du ska få en så bra grillupplevelse som möjligt.

Sammanställning över några av de bästa gasolgrillarna

BARBECOOK BRAHMA 5,2
gasolgrill från Barbecook Brahma
 • Grillyta 65 x 42 cm
 • Arbetshöjd 95 cm
 • Effekt 15 kW
 • Yttermått 120x148x54 cm
 • Vikt 51 kg
 • + Bra grillresultat
  + Inbyggda aromlådor
  + Bra pris
+ Bra grillresultat
+ Inbyggda aromlådor
+ Bra pris
looks_two BROIL KING REGAL 440 PRO
gasolgrill från Broil King
 • Grillyta 63 x 48 cm
 • Arbetshöjd 92 cm
 • Effekt 13 kW
 • Yttermått 122x143x63 cm
 • Vikt 79,5 kg
 • + Stabil
  + Bra grillresultat
  - Ömtåliga bromsklaffar
  - Dyr
+ Bra grillresultat
+ Stabil
- Ömtåliga bromsklaffar
- Dyr
looks_3 BROIL KING CROWN 440
gasolgrill från Broil King
 • Grillyta 65 x 44 cm
 • Arbetshöjd 90 cm
 • Effekt 11,4 kW
 • Yttermått 118x142x60 cm
 • Vikt 64 kg
 • + Stabil
  + Användarvänlig
  - Svårt att justera hjullåsen
+ Stabil
+ Användarvänlig
- Svårt att justera hjullåsen

 

1. Bäst i test – Barbecook Brahma 5,2

Vi rekommenderar gasolgrillen Barbecook Brahma 5,2. Du köper gasolgrillar från Barbecook Brahma.

För den som vill ha möjligheten att tillaga olika sorters mat på sin grill så är Barbecook Brahma 5,2 ett självklart val. Grillen är utrustad med både grillgaller och stekplatta som ger dig möjligheten till en varierande matlagning.

gasolgrill från Barbecook Brahma

Under locket finns även plats för att tillaga mat under kokning samt placering av grillspett som roterar för den perfekta tillagningen. Samtliga av dessa ger ett mycket bra grillresultat till ett bra pris jämfört med många andra grillar på marknaden. Om du vill få extra smak på din tillagning så är denna grill ett mycket bra köp. Grillen har nämligen en inbyggd aromlåda som du kan fylla med valfri smaksättare som sedan går in i maten under grillningen. I videon nedan kan du se mer av hur grillens Aromaz-system fungerar och även få förslag på olika smaksättare som du kan använda dig av.

Trots den lätta vikten så har grillen den högsta effekten i detta test på hela 15 kW. Tack vare grillens fettavrinningsplåt så blir det mindre kladd och till och med rengöringen blir enklare. Ett extra plus i kanten för denna grill är förbrukningen av gasol, som är nästan 20% mindre än andra likvärda gasolgrillar.


2. Broil King Crown 440

Här kan du köpa gasolgrillar från Broil King.

På den stora grillgallret av gjutjärn får du i Broil King Crown 440 plats med mat för den stora familjen som du sedan kan hålla varm på den porslinsbelagda uppvärmningshyllan. Gallret är dessutom vändbart för att du ska kunna få olika resultat på ditt grillade kött.

gasolgrill från Broil King

Med hjälp av den inbyggda termometern på locket kan du enkelt hålla koll på maten så att du får det bästa resultatet. Dessutom kan du enkelt reglera temperaturen mycket exakt tack vare de olika värmereglagen på grillen.

Med i ditt köp får du även en kokplatta så att du kan tillaga potatis eller sås utan att behöva lämna grillen. Denna kan du placera på en av sidobrännarna som finns dolda under avlastningsytorna. Dessa ytor låter dig hålla plats åt det mesta som du kan komma att behöva vid din grillning. I skåpet under grillen får du plats med såväl gasoltub, grillöverdrag och andra tillbehör, samtidigt som skåpet har ventilationshål för att undvika olyckor.


3. Broil King Regal 440 Pro

Här kan du köpa gasolgrillar från Broil King.

Denna tunga och stabila gasolgrill ger ett mycket bra grillresultat på sin stora grillyta. Tack vare de mycket precisa temperaturreglagen kan du ställa in den exakta temperaturen du behöver för att till exempel få ett brynt eller ugnsgrillat resultat på din mat.

gasolgrill från Broil King

Dessutom låter grillens Flav-R-Wave- system värmen att fördelas jämnare i grillen, samtidigt som systemet skyddar brännarna och ger maten en fantastisk grillsmak.Precis som för den tidigare nämnda varianten av Broil King-grill får du med en kokplatta som du kan nyttja på en av sidobrännarna medan du grillar. Grillens två avlastningsytor är utrustade med en mängd bra förvaring i form av hyllor och krokar för grillredskap eller andra tillbehör såsom kryddor eller marinader. Dock ligger denna gasolgrill i en något högre prisklass än många andra grillar av samma klass.


Källor till testet

Hus & hem
Inför grillsäsongen gjorde tidningen Hus och Hem ett test av 8 gasolgrillar i prisklassen från 6 000 kronor till 10 000 kronor. Man testade här att grilla ett flertal olika typer av mat såsom korv, hamburgare och spett på grillarna och tittade samtidigt på hur funktionella och praktiska gasolgrillarna är för användaren. Dessutom hade man med punkter som rengöring och hjullås i sin totala bedömning där grillarna betygsattes på en skala från 1 till 5. Testets vinnare blev Barbecook Brahma 5,2 som tack vare sin höga kapacitet, men samtidigt låga pris gav väldigt mycket grill för pengarna. Även båda grillarna från Broil King som vi har nämnt ovan fick mycket goda omdömen i detta test.
Länk till testet.

Smartson
Smartson.se genomförde ett test av totalt 8 olika gasolgrillar i prisklassen från 800 kronor till 11 000 kronor. I detta test fanns det med både stationära gasolgrillar samt portabla modeller. Man hade testat grillarna genom att tillaga ett flertal olika livsmedel på dem såsom lax, kött och grönsaker. Grillarna betygsattes sedan efter kriterierna design, grillprestanda, kvalitet, funktioner och värde för pengarna som totalt kunde ge en maxpoäng på 25 poäng.
Den grill som fick högst betyg i detta test var Sunwind Opal Master 503 som med sina många funktioner och sitt prisvärda pris var den grill som hamnade i topp med 21 poäng.
Länk till testet.


Fördelar med en gasolgrill

Med en gasolgrill kan du enkelt reglera och styra över värmen på ett sätt som du inte kan göra med till exempel en kolgrill och får därför ett bättre resultat. Tack vare locket på en gasolgrill kan du och din familj njuta av grillade middagar året runt. Att köpa sig en gasolgrill är ofta en kostsam investering och det är därför viktigt att se till att du köper grillen som passar dig och dina behov. Någonting att därför hålla ett öga på är till exempel vilka avlastningsytor som finns på grillen, samt om den har hjul och då är enkel att flytta på. Sedan är det självklart viktigt att det finns tillräckligt mycket grillyta för att täcka upp det behov som finns för att du ska kunna grilla för hela din familj på en gång.

Så använder du en gasolgrill

Att grilla är någonting som för väldigt många hör sommaren till. Men om du även vill ha möjlighet att grilla under resterande del av året så kan det vara värt att investera i en riktigt bra gasolgrill som kan stå emot alla väder. En gasolgrill kan till utseendet se stor och skrämmande ut, men sanningen är att det ligger en mängd stora fördelar bakom denna maskin om man jämför med andra typer av grillar. Du behöver till exempel inte vänta på att grillen ska bli varm, då detta sker på bara några minuter jämt emot andra grillar. Du behöver inte heller oroa dig för den rök och os som kan bli när man grillar, då locket och ventilationen undviker detta från att ske. När du har grillat klart så är det bara att slå av grillen och inte oroa dig över att några olyckor ska ske. Om du vill vara på den säkra sidan kan du skruva bort gasoltuben helt och hållet.

Det som många tycker kan vara negativt med en gasolgrill är att man inte får riktigt samma smak på maten som man får med en klassisk kolgrill. Dock så har dagens gasolgrillar utvecklats allt mer just för att man ska kunna få till den klassiska grillsmaken, bland annat genom olika funktioner där man kan få in smaksättning i ångan som bildas i grillen.

Vid inköp av en gasolgrill så behöver du också köpa dig en gasoltub som du använder för att driva din grill. Tuben finns i flera olika storlekar och kan enkelt fyllas på eller bytas ut när den är slut. Viktigt är att du ser till att köpa en gasoltub som passar till din grill. Oftast kan man köpa gasoltuber på närmaste bensinmack och där kan man även ibland fylla på dessa. I videon nedan kan du ta del av en mängd bra tips som kan vara användbara när du ska börja grilla med din nya gasolgrill.