Ångrengörare och ångtvättar

Att städa är kanske inte det roligaste arbetet, men det är nödvändigt. Och visst känner man en viss tillfredsställelse när städningen är klar och man kan glädja sig åt ett skinande rent hem. Även om alla inte kan tycka att det är roligt att städa går jobbet naturligtvis så mycket lättare om man har bra redskap och hjälpmedel. En bra dammsugare är betydligt roligare att använda än att sopa upp skräpet för hand, till exempel. Och på senare år har det kommit ett helt gäng med smarta städtillbehör som gör att städningen går som en dans.

Nätbutiker som säljer ångtvättar och ångrengörare

Tretti.se
Ångtvätt hos Tretti.se
  • Hos Tretti.se hittar du produkter som ångtvätt, ångrengörare & ångmopp/Steam Mop
+ Stabil
+ Användarvänlig
- Svårt att justera hjullåsen
Byggmax.se
Ångtvätt hos Byggmax.se
  • Hos Byggmax.se hittar du ångtvätt, ångrengörare & ångmopp/Steam Mop
+ Bra grillresultat
+ Inbyggda aromlådor
+ Bra pris
Elon.se
Ångtvätt och ångrengöring
  • Hos Elon.se hittar du ångtvätt och ångrengörare från märket Kärcher.
+ Bra grillresultat
+ Inbyggda aromlådor
+ Bra pris

Om du är van att stå och gnida rent dina fönster med en fönsterskrapa och en trasa, och alltid får ett randigt eller flammigt resultat hur noga du än gör dig, är en fönstertvätt förmodligen helt revolutionerande. Och om du måste använda starka rengöringsmedel och kanske ändå inte får bort smuts från kakel, golv och andra ytor, kommer du med största sannolikhet att uppskatta att få jobba med en ångrengörare. Ångrengöraren är avsedd för svåra fläckar och för att göra rent ytor som du annars får slita rejält för att få rena, om det över huvud taget går. Ångtvätten eller ångrengöraren, har ännu inte slagit igenom på bred front här i Sverige, men i övriga Europa har desto fler upptäckt fördelarna med denna städprodukt. Med ångrengöring slipper du använda kemiska medel för att få bukt med smutsen. Här är det den varma ångan som löser upp smutsen, vilket betyder att du kan få rent på ett mer miljövänligt sätt och helt utan kemiska medel.

Användningsområden för en ångtvätt

Ångtvättar och ångrengörare

Det finns många användningsområden för en ångtvätt. Det är vanligast att man använder den i kök och badrum. Det går också att göra rent möbler, textilier och mattor med en ångrengörare, men då bör du testa först för att se att materialet tål den varma ångan från rengöraren. Det finns ganska många ångrengörare ute på marknaden och de varierar både i modell, kvalitet och pris. Ofta är det ju så att man får högre kvalitet ju mer man betalar och i de flesta fall stämmer det också när det gäller ångrengörare. Men, hur bra rengörare du behöver beror ju på hur du har tänkt att använda den. Alla har ju inte samma behov och det är inte alls säkert att du behöver ha den dyraste även om den skulle ha högst kvalitet.

Olika sorters ångrengörare

Det finns en del saker att titta på när du väljer ångrengörare. Innan du tittar på det utbud som finns behöver du fundera på hur du vill använda din maskin och vilka krav du ställer på den. Om du har stora ytor som ska rengöras kan det, till exempel, vara bra att välja en ångrengörare där du kan
fylla på vatten kontinuerligt, utan att stoppa uppvärmningen. Det spar både tid och arbete, och är en klar fördel för alla som städar stora ytor åt gången. Ångtvätten måste ju ha vatten för att göra ånga, och vattnet tar naturligtvis slut efter ett tag. Vissa maskiner måste då stängas av så att de inte är så varma när vattnet fylls på. Detta tar naturligtvis lite tid, och om du behöver fylla på flera gånger under en städning kan de bli ett ganska stort irritationsmoment. Om du då väljer en maskin som kan fyllas på utan att stoppa uppvärmningen går arbetet både smidigare och snabbare.

Räckvidd på ångtvättens sladd

Hur slangen ser ut är en annan faktor som kan vara viktig att tänka på. En lång slang med stor räckvidd är förstås ett plus om du behöver komma åt på ställen där du inte kan dra själva ångrengöraren ända intill. Återigen får du se till dina egna behov och förutsättningar när du gör ditt val. Om du ska städa utrymmen utan en massa svårtillgängliga hörn, och där du i princip kan ta med ångrengöraren vart som helst i rummet är slangens längd och räckvidd kanske inte lika viktig. Var du ska städa, och hur länge städningen pågår är alltså två faktorer som är bra att ta med i beräkningen när du ska välja din ångrengörare. Hur varm ångan i rengöraren blir påverkar förstås hur bra den kan få bort smuts och fläckar. Ju varmare ånga desto svårare fläckar klarar den av. Å andra sidan kan det finnas en hel del material som inte klarar av ångan om den blir alltför het, så det är en avvägning och återigen en fråga om hur och var du ska använda din ångrengörare.

Köp en ångtvätt för ditt hem och dina behov

I vissa tester har man kommit fram till slutsatsen att det är få material som tål riktigt het ånga och att den därför inte är ett så bra alternativ för den som vill göra städningen enklare. Därför är det bra att ta reda på hur det ser ut i just ditt hem, om det är material som tål att göras rena med varm ånga eller inte. Om du kommer fram till att många ytor kommer att kunna tåla värmen är ångrengöraren helt klart ett bra alternativ för att underlätta städningen och till och med göra den roligare. För självklart är det roligare att städa om man ser ett skinande rent resultat.

Ångrengörare finns att köpa på nätet

Ångrengörare köper du enklast direkt online. Här på nätet har du det största utbudet av ångtvättar och de finns samlade på ett ställe vilket gör det lätt att jämföra produkter och priser. Du kan dessutom hitta utförliga beskrivningar och specifikationer till varje ångrengörare på produktsidan vilket också gör det enklare att hitta en rengörare som passar dig och dina behov. När du har hittat den ångtvätt som motsvarar alla dina krav och önskemål kan du snabbt och smidigt göra en prisjämförelse för att se var du ska köpa din ångrengörare för att få den till det absolut bästa priset. Här på nätet finns det största utbudet av ångrengörare och oftast också de bästa priserna.